International week on sustainability

De missie van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie omvat de sterke internationale oriëntatie van onze onderwijs- en onderzoeksactiviteiten. De cursus 'International Week: Challenges for business' werd geïntroduceerd in 2014 om internationalisering verder te integreren in het curriculum van de bacheloropleiding TEW Bedrijfskunde. Het thema van de I-Week is duurzaamheid.

Het doel van I-Week is om een ​​mondiaal perspectief en een intercultureel klimaat onder de studenten te bevorderen. Door studenten het internationale perspectief van een aantal actuele managementthema’s voor te leggen, biedt de I-Week een gelegenheid om na te denken over ethische kwesties in het bedrijfsleven door middel van een multidisciplinaire aanpak. Het biedt studenten de kans om hun taal- en interculturele vaardigheden in een cursusspecifieke context te verbeteren. Studenten nemen deel aan lezingen gegeven door buitenlandse gastprofessoren en managers met internationale ervaring.

De cursus omvat een ​​intensieve week met lezingen en discussies. Studenten komen in contact met internationale academici, duurzaamheidexperts, CEO's van grote bedrijven, maar ook met kleine ondernemingen die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen. In 2018 kwamen sprekers van BNP Paribas Fortis, UZ Brussels, Bel&Bo, WWF, Umicore, BASF, Port of Antwerp, The Shift... onze studenten inspireren en verduidelijken hoe zij duurzaamheid integreren in de missie van hun organisatie. 33 gaststudenten van James Madison University (Charlottesville, Virginia) en 5 studenten van Belmont University (Nashville, Tennessee) namen ook deel aan deze cursus.

Voor de I-Week worden de studenten onderverdeeld in groepen waarin ze twee taken tot een goed einde moeten brengen. De eerste taak is het maken van een poster die de case die ze zullen analyseren, samenvat. Deze posters worden gepresenteerd door de verschillende groepen aan het einde van de week. De tweede taak is een paper schrijven waarin ze een thema rond duurzaamheid in een bepaalde internationale organisatie analyseren. Studenten krijgen een onschatbare ervaring door het werken in een multiculturele groep, om samen een poster van ​​hoge kwaliteit en een paper onder tijdsdruk te produceren.

De International Week on Sustainability is een innovatieve manier om internationale perspectieven en een focus op duurzaamheid in het curriculum van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie te integreren.