Sociale Wetenschappen

Mentoraat

Faculteit Sociale Wetenschappen

De stap naar het hoger onderwijs brengt heel wat veranderingen met zich mee: je krijgt veel vrijheid, dient zelf een studieritme te vinden en grote hoeveelheden leerstof te verwerken. We vinden het belangrijk dat je je als startende student snel thuis voelt aan onze faculteit. Daarom heeft elk van onze bacheloropleidingen en schakelprogramma’s een mentor. Je kunt met uiteenlopende vragen bij hen terecht: het evalueren van je resultaten op de instaptoetsen, vragen rond je studiemethode, eventuele onzekerheden bij je overstap van het secundair naar het hoger onderwijs, … .

Onze mentoren zijn zelf jonge onderwijsassistenten die nog niet zo lang geleden hun opleiding voltooid hebben. Bovendien kennen ze veel vakken ook inhoudelijk. Samen bekijken jullie je studieplanning en methode om te kijken waar er verbetering mogelijk is. Je kan eenmalig op gesprek gaan of op regelmatige basis.​ Je mentor kan je zelf te woord staan of je gericht doorverwijzen naar andere diensten of personen als je een bepaald soort hulp zoekt.

Je zult op ongeveer vier momenten in het academiejaar een berichtje van jouw mentor ontvangen met een oproep om contact op te nemen, maar het is belangrijk dat je weet dat je ook los daarvan bij hen terecht kunt.

Deze naam van je mentor kan je terugvinden op deze pagina op het studentenportaal (na inloggen).