Sociale Wetenschappen

Sociale wetenschappen studeren?

Een uitstekende keuze!

De relevantie van de sociale wetenschappen in de geglobaliseerde en complexe maatschappij is groter dan ooit. Bestaande en nieuwe vormen van ongelijkheid die versterkt worden door digitalisering en globalisering. Migratie en toegenomen diversiteit die via populisme en anti-wetenschappelijk denken gerecupereerd worden en tegelijk de nood aan nieuwe oplossingen en denkkaders vereisen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van thema’s waar de unieke bril van de sociale wetenschappen antwoorden op kan bieden.

Ontdek ons opleidingsaanbod!

Bacheloropleidingen

Masteropleidingen

Extra troeven...

Onze missie: een heuse sociale wetenschapper maken van onze studenten. Om het in één zin samen te vatten:

Je kan als expert niet alleen een zinnige analysemaken van een heikel maatschappelijk vraagstuk, je kan er ook helder en duidelijk over communiceren, zowel schriftelijk als mondeling.

Tijdens je studie kan je bovendien nog:

Daarnaast kan je rekenen op ondersteuning van o.a. onze studietrajectbegeleider; je kan op voorhand je kennis van wiskunde bijspijkeren tijdens onze (gratis) voorbereidende cursus Statistiek in de week voor de start van het academiejaar...

Je komt immers terecht in een warme faculteit, waar de afstand tussen docent en student klein is. Heb je een vraag? Is er iets niet duidelijk? Je zal snel verdergeholpen worden. Door onze docenten, door onze onderwijsadministratie, door onze andere studenten, bijvoorbeeld via de studentenvereniging PSW.