Sociale Wetenschappen

Micro-credentials

De ideale manier om als levenslang lerende bij te scholen in het eigen of een nieuw vakgebied

Wat is een micro-credential?

Een micro-credential is een certificaat dat je behaalt na het doorlopen van en slagen voor een mini-opleiding. Het gaat om deeltijdse, kortlopende lespakketten bestaande uit één of meer opleidingsonderdelen rond een thema dat afgestemd is op de actuele noden van het werkveld en van de levenslang lerende.

Mini-opleiding

Lespakketten bestaan uit opleidingsonderdelen uit bachelor- en masteropleidingen, eventueel aangevuld met bijkomende lesinhouden. Een micro-credential kan variëren tussen 3 en 19 studiepunten. Het gaat dus om een deeltijds engagement (van één of twee semesters) dat je kan combineren met je job. Sommige micro-credentials ondersteunen die combinatie in het bijzonder door hun flexibele werkvormen (denk bijvoorbeeld aan avondlessen, hybride of afstandsonderwijs).

Afgestemd op de noden van het werkveld

Interdisciplinariteit en nauwe samenwerking met het werkveld staan voorop bij het ontwikkelen van nieuwe micro-credentials. De opleidingen worden vormgegeven op basis van onderzoek naar de noden van de relevante professionele sectoren, eventueel in samenwerking met partneronderwijsinstellingen en organisaties.

Aanbod micro-credentials

aangeboden door de Faculteit Sociale Wetenschappen

Contact

FSW Levenslang leren