Sociale Wetenschappen

Onthaal startende studenten

Voorbereidende cursussen

Verder kan je terecht op de online platformen:

  • Aan de slag - Voor alle nieuwe studenten 
  • Get started - Voor studenten Bachelor Social-Economic Sciences


[Terug naar boven]

Onthaaldag FSW

Benieuwd naar onze faculteit, jouw opleiding, waar je terecht kan met vragen, enz enz? Wil je graag medestudenten uit je eigen opleiding leren kennen? Kom dan zeker naar onze Onthaaldag voor startende bachelor en -schakelstudenten op maandag 25 september 2023!

Meer informatie + inschrijven 

[Terug naar boven]

Let's connect - Voor studenten 2e en 3e bachelorjaar

Zin om samen met mede-sociale wetenschappers de architecturale parels van de studentenbuurt en stad Antwerpen te ontdekken? Of je nu een passie hebt voor architectuur of gewoon nieuwsgierig bent naar de prachtige gebouwen om je heen, laat je inspireren en verwonderen tijdens deze architectuur tour!

Meer informatie + Inschrijven

[Terug naar boven]

Startsessies Masteropleidingen FSW (+ schakel- en voorbereidingsprogramma's)

In het begin van het academiejaar worden infosessies georganiseerd voor de startende studenten uit de masteropleidingen aan onze faculteit (en uit de aansluitende schakel- en voorbereidingsprogramma's).

Het overzicht van de startsessies vind je hier.

[Terug naar boven]

Studentenvereniging PSW

Ook de studentenvereniging PSW organiseert verschillende onthaalactiviteiten: www.facebook.com/pswantwerpen.

[Terug naar boven]

Activiteiten UAntwerpen

Wie zijn je medestudenten en waar leer je mensen kennen? Wanneer moet je beginnen studeren en hoe nemen professoren examens af? Waar zijn de cursussen te vinden? Wat zit er in het cultuur- of sportaanbod? Door deel te nemen aan de Verkenningsdagen start je het academiejaar met een voorsprong aan informatie én met vrienden voor het leven! De Verkenningsdagen zijn een soort 'snelcursus student'. Ken je op voorhand nog niemand die ook meegaat en ervaar je dat als een drempel om mee te gaan? Wees gerust want het leren kennen van je medestudenten is het grootste doel van de Verkenningsdagen.

Meer informatie over de Verkenningsdagen

[Terug naar boven]