Sociale Wetenschappen

Onthaal startende studenten

Voorbereidende cursussen


Verder kan je terecht op de online platformen:

  • Aan de slag - Voor alle nieuwe studenten 
  • Get started - Voor studenten Bachelor Social-Economic Sciences


[Terug naar boven]

Onthaaldag FSW

Benieuwd naar onze faculteit, jouw opleiding, waar je terecht kan met vragen, enz enz? Wil je graag medestudenten uit je eigen opleiding leren kennen? Kom dan zeker naar onze Onthaaldag voor startende bachelor en -schakelstudenten op maandag 26 september 2022!

Meer informatie + Inschrijven

[Terug naar boven]

Let's connect - Voor studenten 2e en 3e bachelorjaar

Studenten in hun 2e of 3e bachelorjaar kunnen op maandag 26 september 2022 deelnemen aan de Street art tours. Tijdens deze wandelingen door Antwerpen-centrum kan je in kleine groepjes andere studenten uit je opleiding beter leren kennen én de street art op en rond de Stadscampus verkennen. 

Schrijf je in voor deze Street art tours en ontvang enkele dagen op voorhand alle praktische info. De wandelingen starten op maandag 26 september tussen 10-11u en doorloop je die voormiddag zelf met je groepje aan de hand van online instructies.


De inschrijvingen zijn afgesloten. Deze activiteit vond plaats op maandag 26 september 2022.


[Terug naar boven]

Startsessies Masteropleidingen FSW (+ schakel- en voorbereidingsprogramma's)

In het begin van het academiejaar worden infosessies georganiseerd voor de startende studenten uit de masteropleidingen aan onze faculteit (en uit de schakel- en voorbereidingsprogramma's).

Het overzicht vind je hier. Dit zal gedurende de komende maanden aangevuld worden.

[Terug naar boven]

Studentenvereniging PSW

De studentenvereniging PSW organiseert verschillende onthaalactiviteiten. Surf naar www.facebook.com/pswantwerpen voor het programma.

[Terug naar boven]

Activiteiten UAntwerpen

Wie zijn je medestudenten en waar leer je mensen kennen? Wanneer moet je beginnen studeren en hoe nemen professoren examens af? Waar zijn de cursussen te vinden? Wat zit er in het cultuur- of sportaanbod? Door deel te nemen aan de Verkenningsdagen start je het academiejaar met een voorsprong aan informatie én met vrienden voor het leven! De Verkenningsdagen zijn een soort 'snelcursus student'. Ken je op voorhand nog niemand die ook meegaat en ervaar je dat als een drempel om mee te gaan? Wees gerust want het leren kennen van je medestudenten is het grootste doel van de Verkenningsdagen.

Meer informatie over de Verkenningsdagen

[Terug naar boven]