Het startpunt van je deelname aan De Oorzaak is de Grote Geluidsbevraging. Deze uitgebreide online vragenlijst polst naar jouw ervaringen met omgevingsgeluid. De vragenlijst is omvangrijk, maar we halen er ongelofelijk veel informatie uit. Neem een kopje thee en maak het jezelf gemakkelijk. Je bent ongeveer 45 minuten bezig. Iedereen in Vlaanderen, ouder dan 18 jaar, kan deze vragenlijst invullen. Het maakt daarbij niet uit of je nu op een rustige of juist rumoerige plaats woont: voor de onderzoekers is een veelvoud van verschillende soorten locaties juist erg interessant. Zo ontdekken we hotspots van geluid, vinden we plekken waar onze oren tot rust komen en krijgen we inzicht in wat het omgevingsgeluid doet met de mensen die er wonen.

De Grote Geluidsbevraging is inmiddels afgesloten: deze was in te vullen vanaf 28 november ’23 tot en met 23 januari ‘24. De Grote Geluidsbevraging was ook het formulier om je op te geven voor:
- een slimme geluidssensor op je vensterbank indien je in Antwerpen, Gent of Leuven woont;
- het uitgebreide gezondheidsonderzoek voor inwoners van Antwerpen in samenwerking met het UZA
- deelname aan een gezondheidsonderzoek op afstand via je Apple Watch. Deze studie staat open voor iedereen in Vlaanderen met een Apple Watch én iPhone