Momenteel zijn de meeste toiletten aan Universiteit Antwerpen nog traditioneel opgedeeld in man/vrouw. Iedereen bepaalt zelf welk toilet in overeenstemming is met zijn, haar of hun genderidentiteit. Ook non-binaire personen zijn uiteraard welkom gebruik te maken van het toilet naar hun voorkeur. 

UAntwerpen is terzelfdertijd ook bezig met de uitrol van genderinclusieve toiletten. Dit doen we op twee manieren: 

  • Genderinclusieve signalisatie: De genderbinaire signalisatie (M/V) van de bestaande toiletten wordt gaandeweg aangepast naar genderinclusieve signalisatie waarbij duidelijk wordt aangegeven welke faciliteiten in welke ruimte te vinden zijn. Het eerste voorbeeld hiervan is sinds maart 2023 te bewonderen in de nieuwe en gerenoveerde gebouwen op de Paardenmarkt (S.O). 

  • Genderneutrale toiletruimtes: In de toekomst zullen de publiek toegankelijke sanitaire voorzieningen zo worden gemaakt dat er 1 toiletruimte is voor iedereen waarbij er maximaal aandacht is voor ieders veiligheid en comfort ongeacht genderidentiteit, biologisch geslacht, levensbeschouwing, fysieke mogelijkheden, … 

Je kan voorts in alle genderneutrale en damestoiletten gratis menstruatiemateriaal terugvinden. Meer informatie vindt je hier.