Architectuur, iets voor jou?

Er zijn veel prangende vragen in onze maatschappij die te maken hebben met hoe we de gebouwde(en niet-bebouwde) ruimte gebruiken en bewonen. Hoe richten we die ruimte weldoordacht in, op een duurzame manier, in onze zo diverse maatschappij? De architecten die wij opleiden, zijn meerwaardezoekers: ze zullen een grote verantwoordelijkheid dragen in de vormgeving en de kwaliteit van onze toekomstige leefomgeving. En dat kan vele vormen aannemen, van zelfstandig architect tot onderzoeker, van beleidsmaker tot kunstenaar. De docenten staan met beide voeten in het werkveld, waardoor de opleiding sterk inspeelt op hedendaagse tendensen.

Als architectuurstudent ben je creatief ingesteld en heb je brede interesses: mens, maatschappij, kunst, wetenschap, architectuur, design, technologie, geschiedenis... allemaal komen ze aan bod. Je hebt een goede algemene vorming en goesting om met de theoretische vakken creatief aan de slag te gaan. 

In Antwerpen leiden wij onderzoekende en creatieve ontwerpers op. De theoretische vakken zijn dus ondersteunend aan het ontwerp, en geen studie op zich. Dus geen wiskunde om de wiskunde in de opleiding, maar wiskunde voor ontwerpers. En geen bouwfysica als wetenschap op zich, maar een grondig inzicht in een gebouw als fysisch functionerend geheel.

Wie ben jij

Als student architectuur heb je intellectuele ambitie, een kritische ingesteldheid, een groot beeldend vermogen en ben je creatief. Als architect geef je de maatschappij vorm en maak je ze leefbaar. Daarom heb je een eigen visie op de uiterlijke kenmerken van een samenleving. Je bent wat eigenzinnig en durft out of the box te denken. Een architect is geen dromer, het is een wereldverbeteraar. Maar niet met woorden, wel met visionaire ontwerpen.

Ben jij een man/vrouw met een plan?