Bachelor in de bio-ingenieurswetenschappen

In je bacheloropleiding komen de basiswetenschappen biologie, chemie, fysica en wiskunde op een geïntegreerde manier aan bod. De nadruk ligt op de levende materie (micro-organismen, planten, dieren) in hun omgeving (bodem, lucht, water). Want een bio-ingenieur probeert die levende materie in te zetten om technologische oplossingen te vinden voor maatschappelijke uitdagingen.

Dit mag je verwachten:

Probleemoplossend denken voor bio-ingenieurs

Probleemoplossend denken, dat is wat bio-ingenieurs doen en wat jij gaat leren. Je volgt dit vak dan ook meteen in je eerste semester.

In de lessen halen onze docenten reële problemen aan. Ze laten aan de hand van een stapsgewijze oplossingsstrategie zien hoe hun onderzoek verloopt. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe zij omgevingsfactoren zoals luchtkwaliteit of biodiversiteit vatten in modellen waar je als onderzoeker mee aan de slag kan.

Samen met enkele medestudenten werk je vervolgens een eigen casus uit. We organiseren een kleine posterbeurs waar alle groepjes hun onderzoek toelichten aan hun docenten en medestudenten.

Start van je specialisatie

In je derde bachelorjaar kies je welke van de heel verschillende afstudeerrichtingen het best bij jou past.

Daarnaast werk je aan je eerste wetenschappelijk onderzoeksproject. Je leert kritisch zoeken in academische literatuur en patenten, maar hebt ook aandacht voor budgettering en maatschappelijke en milieu-implicaties.

In de richting van het onderwijs?

Droom je van een carrière in het onderwijs of de ruimere educatieve sector later? Ook daarmee kan je tijdens je bachelor al aan de slag!