Werken in de industrie

"Ik ervaar nu dagelijks dat mijn kennis van chemie een enorme meerwaarde creëert."

Waarom koos je voor een opleiding chemie?

Tijdens mijn kinderjaren was ik reeds gefascineerd door wetenschap. Waarom is de veiligste plaats tijdens een onweer in een wagen? Hoe zuiveren planten de lucht? Hoe werkt die spray om mijn schoenen waterdicht te maken? Ik zocht steeds naar verklaringen.
Ik heb uiteindelijk voor Chemie geopteerd omdat ik het belangrijk vond om voldoende breed wetenschappelijk gevormd te worden. Naast alle aspecten van chemie kwamen bijvoorbeeld ook fysica, wiskunde, biologie, biochemie en informatica aan bod tijdens de opleiding. Daarenboven was ik op zoek naar een richting die praktijk en theorie combineerde.

Wat houdt je huidige job in?

Ik werk als productiemanager van het caprolactambedrijf binnen de afdeling Global Operations Intermediates in LANXESS. Ik heb de leiding over de productieafdeling, waarbij we in volcontinu systeem werken om vanuit de grondstoffen, cyclohexanon en hydroxylamine, het eindproduct caprolactam te maken.
Mijn focus ligt hierbij op het in goede banen leiden van het productieproces, met alle milieu- en kwaliteitsaspecten die daarbij horen (bijvoorbeeld minimaliseren van afvalstoffen, steeds binnen de specificaties produceren).
We zorgen er samen voor dat we op een veilige, milieubewuste en kwaliteitsvolle manier caprolactam kunnen produceren.

Welke kennis/competenties die je studies hebben bijgebracht benut je nu nog in je job?

Ik ervaar nu dagelijks dat de combinatie van het praktische en theoretische van chemie een enorme meerwaarde creëert binnen LANXESS en ik ben blij dat ik daartoe mijn steentje kan bijdragen.

 

Ontdek nog meer getuigenissen in deze brochure

Ontvang ze via e-mail samen met de opleidingsbrochure