Werken als onderzoeker

"Chemie aan UAntwerpen gaat veel verder dan boekenwijsheid."

Waarom koos je voor een opleiding chemie?

Mijn eerste echte kennismaking met chemie vond plaats op de middelbare schoolbanken. Ik was onmiddellijk geboeid door deze ‘stof’ en chemie werd het enige vak waarvoor ik spontaan mijn huiswerk maakte.

Wat houdt je huidige job in?

Momenteel werk ik als postdoctoraal onderzoeker aan de King Abdullah University of Science and Technology (KAUST). Mijn onderzoek focust voornamelijk op de conversie van broeikasgassen CO2 en methaan naar waardevolle chemicaliën en alternatieve brandstoffen met behulp van plasma's.

Hoe ben je bij deze functie terechtgekomen?

Na het bekijken van de documentaire ‘Waste = Food’, waarin chemicus M. Braungart en architect W. McDonough het ‘cradle to cradle’-concept voorstellen, besloot ik mijn leven aan de wetenschap te wijden. Dit leidde mij ertoe om een master in milieuwetenschappen te volgen, deels in het buitenland aan de Universiteit van Stockholm en deels aan het Instituut voor Duurzame Ontwikkeling en Milieu van de Universiteit Antwerpen.
Daarna hervatte ik mijn studies chemie. Tijdens deze masterjaren verrijkte ik mijn kennis in het brede spectrum aan chemische disciplines. Hierbij heb ik niet enkel voor de cursussen gekozen die ik het leukst vond of die het gemakkelijkst waren. Ik baseerde mijn keuzes liever op hoe waardevol de cursussen waren voor mijn streven naar kennis over chemie in het algemeen en over plasma’s in het bijzonder.

Ontdek nog meer getuigenissen in deze brochure

Ontvang ze via e-mail samen met de opleidingsbrochure