In de kijker

Bachelor in de diergeneeskunde

Borstvinnen aangespoelde vinvis naar UAntwerpen

30 augustus 2023

De onderzoeksgroep Comparative Perinatal Development van het Departement Diergeneeskunde heeft de borstvinnen mee van de vinvis die aanspoelde in het Deurganckdok in de Antwerpse haven. Ze zullen samen met het Departement Biologie bekijken voor welk onderzoek ze ingezet zullen worden. Daarna worden ze toegevoegd aan de natuurhistorische collectie van het departement en de opleiding.

In het nieuws: Vinvis die aanspoelde in Antwerpse haven stierf door aanvaring, bevestigt autopsie | VRT NWS: nieuws

Beelden van de autopsie: Baleine repêchée dans le port d'Anvers: l'animal est autopsié | RTL Info . (Onderzoekers UAntwerpen dragen groene kledij.)

Meer info over de betrokken onderzoeksgroep CoPeD: CoPeD | CoPeD | University of Antwerp (uantwerpen.be)

CoPeD (76).jpg

Alumnus Jonas Spruyt is nieuwe dierenarts van ZOO Antwerpen en Planckendael

21 maart 2023

Jonas Spruyt is de kersverse dierenarts van ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael. Hij behaalde zijn bachelor diergeneeskunde aan UAntwerpen in 2011. Daarna specialiseerde hij zich in binnen- en buitenland. Jonas is als stagegever voor de vrijwillige stages nog steeds betrokken bij de bacheloropleiding diergeneeskunde.

In het online magazine Stroom van UAntwerpen blikt hij terug op zijn opleiding aan UAntwerpen: Jonas Spruyt is dierenarts van ZOO Antwerpen en Planckendael | Stroom (uantwerpen.be)

In het nieuws: Jonas Spruyt uit Mortsel is nieuwe dierenarts van ZOO Antwerpen én Planckendael: "Een jongensdroom die uitkomt" | VRT NWS: nieuws