Master in de geschiedenis

student geschiedenis in museum bekijkt een digitale tijdlijn

De master geschiedenis is sterk gericht op onderzoek en debat. Je verricht complex wetenschappelijk werk en brengt er een beredeneed en overtuigend verhaal over.

Bekijk het studieprogramma voor een overzicht van alle opleidingsonderdelen.

Lees de toelatingsvoorwaarden en ontdek of je met jouw vooropleiding rechtstreeks, na een voorbereidingsprogramma of na een schakelprogramma mag inschrijven voor de masteropleiding.

Sterk gericht op onderzoek en debat

Zelfstandig complex wetenschappelijk werk verrichten staat centraal. Je leert kritsch nadenken over de resultaten van en de evoluties in het historisch onderzoek en wat die betekenen in de grote maatschappelijke debatten. Je zal beredeneerde opinies vormen en weet die overtuigend over te brengen aan anderen.

Focus op politiek, de stad of cultureel erfgoed

In de master geschiedenis kies je één keuzeprofiel: politieke geschiedenis, urban history of cultureel erfgoed. Binnen elk thema zit er ook een studiereis bij!

Daarnaast kies je zelf twee tot vier opleidingsonderdelen uit een lange lijst met opties. Tot de keuzemogelijkheden behoort een stage, die je de kans biedt om een eerste beroepservaring op te doen.

Studiereizen in master geschiedenis

Studenten Lies, Victor en Michiline getuigen over hun ervaringen

Leraar worden

Wil je graag je opleiding geschiedenis combineren met een opleiding tot leraar, dan ben je bij de educatieve master aan het juiste adres. Het bachelordiploma geschiedenis geeft je toegang tot de  afstudeerrichting geschiedenis.

Werken en studeren combineren