Bachelor geschiedenis
In de bachelor geschiedenis passeren de verschillende historische periodes – van oudheid tot eigentijdse geschiedenis – de revue. Daarnaast maak je kennis met de methoden van historisch onderzoek.
Bekijk het studieprogramma voor een overzicht van alle opleidingsonderdelen.
- 180 studiepunten (3 jaar voltijds studeren)
- Nederlandstalige opleiding
- Hoort bij de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte
- De lessen vinden plaats op de Stadscampus
Overtuigd om geschiedenis te studeren? Lees de toelatingsvoorwaarden en schrijf je in voor de opleiding.
Mens en maatschappij, van vroeger tot nu
Doorheen het eerste en tweede deel van het bachelortraject biedt een reeks verplichte opleidingsonderdelen je een overzicht van de verschillende historische periodes. In het derde deel kies je uiteindelijk welke weg jij wil inslaan door je te specialiseren in één periode en één thema.
Geen geschiedenis zonder sociale wetenschappen. Relevante disciplines als sociologie, economie en geografie reiken je een brede achtergrondkennis aan. Ook levensbeschouwing en wijsbegeerte komen aan bod.
De historische methode
Je maakt kennis met de geschiedenis als wetenschap en met de methodologie van historisch onderzoek. Je leert naar primaire en secundaire bronnen zoeken, teksten lezen en analyseren, zelf onderzoeksvragen formuleren en conclusies helder uitschrijven.
Combineren met andere opleiding
Je kan, in plaats van het volledige bachelortraject geschiedenis te volgen, een major geschiedenis (120 studiepunten) combineren met een minor uit een andere opleiding (60 studiepunten):
- taal- en letterkunde: een taal of theater-, film- en literatuurwetenschap
- wijsbegeerte
- rechten
Het is ook mogelijk om een minor geschiedenis (60 studiepunten) te combineren met een major wijsbegeerte (120 studiepunten).
Zo kan je jouw studieprogramma afstemmen op je interesses en ambities.
Werken en studeren combineren
Je kan de bachelor- en masteropleiding geschiedenis volgen via een flexibel traject voor werkstudenten.