Waarom handelsingenieur in de beleidsinformatica studeren aan UAntwerpen?

Maak kennis met onze 7 belangrijkste troeven

Lees de brochure

Jouw professoren onderzoeken hoe software voor bedrijven opgebouwd moet worden

Een veelbelovende loopbaan

Vraag het maar eens aan onze afgestudeerden: de opleiding handelsingenieur in de beleidsinformatica is een uitstekende springplank naar een boeiende carrière. Daar zijn drie redenen voor:

Ten eerste begrijp jij als handelsingenieur in de beleidsinformatica als geen ander hoe ICT een meerwaarde kan betekenen. Dat is een grote troef in het moderne bedrijfsleven, waar innovatie en ICT hand in hand gaan. Dankzij je kennis kan jij bedrijven leiden in hun zoektocht naar de gepaste ondersteuning van hun activiteiten.

Ten tweede maken dominante economische tendensen zoals digitalisatie en digitale transformatie (bv.  blockchain, cloud en startups) deel uit van je leerstof. Deze opleiding biedt je een springplank om een actieve rol te spelen in deze ontwikkelingen.

Ten slotte bouw je tijdens je studie al een groot netwerk uit, dankzij de vele nationale en internationale (bedrijfs)contacten die je opdoet tijdens je studie.

[TOP]

Theorie en praktijk gaan hand in hand

Vanzelfsprekend krijg je een stevige theoretische basis in je opleiding en integreer je recente inzichten uit academisch onderzoek. We dagen je uit om je theoretische kennis ook meteen toe te passen via een praktijkproject of stage. Zo krijg je de mogelijkheid je masterproef te schrijven in samenwerking met een bedrijf of andere organisatie.

Tijdens het integratieproject in je masteropleiding werk je in team aan een concreet bedrijfsprobleem. Hier behandel je uiterst complexe en realistische cases in groep binnen een Belgische of een internationale context.

[TOP]

HIB-student Vincent liep stage bij Henkel

Geaccrediteerd onderwijs

Je volgt als toekomstige handelsingenieur in de beleidsinformatica onderwijs van de hoogste kwaliteit.

Om te beginnen zijn onderzoek en onderwijs nauw verweven met elkaar. Je professoren en docenten staan vaak met beide voeten in de (onderzoeks)praktijk. Tijdens de lessen delen zij hun passie en hun kennis over de laatste, actuele ontwikkeling met jou.

Uiteraard moet je ook zelf de handen uit de mouwen steken: je bachelorproef en zeker de masterproef zijn ideaal om je eigen onderzoeksvaardigheden aan te scherpen.

Je volgt bovendien niet enkel lessen in de aula, want aan Uantwerpen gebruiken docenten diverse vormen van onderwijs:

De managementopleidingen aan de Universiteit Antwerpen zijn AACSBEFMD-programme en EQUIS geaccrediteerd. Deze kwaliteitslabels worden toegekend aan managementopleidingen die voldoen aan strenge criteria, en daardoor mogen we ons bij de 1% van beste business schools ter wereld rekenen.

[TOP]

Internationalisering: hoe ver ga jij?

Grenzen vervagen en studenten leggen contacten duizenden kilometers van huis. Daarom zet de universiteit maximaal in op internationale leerervaringen. De Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie heeft een zeer groot internationaal netwerk. 

De mogelijkheden zijn legio:

  • Je kan één of twee semesters op internationale uitwisseling naar meer dan 120 bestemmingen.
  • Of kies je liever voor een kortere summer school of een buitenlandse stage?
  • Ook bij ons op de campus ontmoet je zeker uitwisselingsstudenten die bij ons lessen volgen of krijg je les van buitenlandse professoren.

[TOP]

Naar het buitenland tijdens je opleiding handelsingenieur in de beleidsinformatica

Ontdek alle mogelijkheden

Charlotte studeerde een semester in Praag

Persoonlijke begeleiding

Een absolute sterkte van de Universiteit Antwerpen is het omvangrijke aanbod aan begeleiding. Studeren doe je niet alleen. Professoren, assistenten, studentenbegeleiders studietrajectbegeleiders en medestudenten faciliteren je studieloopbaan.

Oefeningen maken in kleinere groepen, individuele vragen, informatie over de aanpak van je studie en je planning, antwoorden op vragen over je studietraject... er staat altijd iemand voor je klaar. Van een persoonlijk gesprek over je studiekeuze tot workshops rond studievaardigheden en faalangst, de universiteit reikt de nodige hulp aan.

Een extra uitdaging nodig? Dan is het JuMP-programma (Junior Managers Programme) iets voor jou. In dit competentie-ontwikkelingstraject worden je managementvaardigheden aangescherpt via interactieve sessies in kleine groepen.

[TOP]

Neem deel aan het Junior Managers Programme

Aandacht voor duurzaamheid

Onze ontwikkeling moet vandaag en in de toekomst, lokaal en op wereldschaal economisch, ecologisch en sociaal verantwoord zijn. Aan de Universiteit Antwerpen maken zowel studenten als onderzoekers er werk van.

De Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie benadrukt in verschillende opleidingsonderdelen, zowel in de bachelorjaren als in de masteropleiding, het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

[TOP]

Studeren in Antwerpen

Dat is studeren in het echte leven.

Je studeert in het echte leven

Stad aan de stroom, mode- en diamantstad, levendige metropool, sportstad, gastvrije cultuurstad, een stad met geschiedenis... Antwerpen heeft zoveel gezichten. Kom je studeren aan de Universiteit Antwerpen? Dan moet je op ontdekking, op eigen tempo, in een stad die je nooit meer loslaat.

Wie in Antwerpen studeert, heeft absoluut een streepje voor in het latere leven. Tijdens je opleiding leef je immers niet in een beschermde cocon. Studeren in een grootstad op mensenmaat leidt gegarandeerd tot tientallen bijzondere ontmoetingen, met mensen van ver en dichtbij, met arme en rijke mensen, met deze of gene overtuiging. Kortom: met mensen uit de echte wereld.

Voor studenten Bedrijfswetenschappen en Economie biedt Antwerpen nog een extra voordeel: met zijn haven en innovatieve karakter is Antwerpen een van de meest aantrekkelijke businesssteden in Europa.  

[TOP]

Ontdek IMBIT

De studentenvereniging voor HIB'ers