Side header image

Blended learning

Eclips: wanneer ook studeren digitaal wordt...

Met Eclips, het FBE Learning Channel, zet de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie een belangrijke stap op het pad van onderwijs dat door digitale technologie ondersteund wordt. Via dit kanaal, dat via het elektronische leerplatform wordt aangeboden, kunnen de studenten kennisclips bekijken.

Een kennisclip is een korte videoclip waarin begrippen, oefeningen, voorbeelden worden getoond en uitgelegd. Deze clips vervangen geen lessen (het zijn geen opnames van lessen) maar vormen een belangrijke aanvulling bij de lessen. De kennisclips worden georganiseerd op basis van de leerlijnen uit onze opleidingen. 

Het learning channel is een hulpmiddel, zowel voor studenten als docenten. Docenten kunnen belangrijke begrippen duidelijk maken via een kennisclip en deze gebruiken tijdens de les. Studenten kunnen achteraf de clips gebruiken om zaken opnieuw te bekijken en te herhalen. Ze hebben ook de mogelijkheid om zelf zaken aan te brengen waarover een clip moet worden gemaakt of wanneer zaken kunnen verbeterd worden.

Het FBE Learning Channel heeft een positieve impact, zowel op het studieproces van de studenten als op de interactie tussen studenten en docenten. 

YouTube kanalen met kennisclips

YouTube-kanalen vol kennisclips

Op de UAntwerpen YouTube-kanalen vind je de kennisclips uit Eclips die ook bruikbaar zijn in het secundair onderwijs of om levenslang bij te leren. Op die manier stellen we het Learning Channel niet enkel voor onze eigen studenten ter beschikking, maar ook voor de buitenwereld.

Eclips logo