Leuk aan deze opleiding

Studiereizen

Aan het einde van het studiejaar trekken we meestal naar het buitenland voor een korte studiereis. In juli 2022 reisden wij met onze studenten naar Keulen en Bonn en bezochten wij we onder meer de Dom, het Museum Ludwig en het Haus der Geschichte.

Deutschcafé

Sinds 2009 organiseert het Deutschcafé lezingen door Duitstalige wetenschappers, kunstenaars, politici en mensen uit de beroepspraktijk. In 2017 wonnen we hiermee de KVAB-jaarprijs voor wetenschapscommunicatie. Na de lezingen drinken we graag nog een glas in het Agora Caffee, wat ook de gelegenheid biedt om Duits met mekaar te spreken. De afgelopen jaren waren er lezingen over thema’s zoals Gegen den Hass (2020/21), Stadträume (2021/22) en Schreiben (2022/23). Wij werken voor Deutschcafé regelmatig samen met de Vrije Universiteit Brussel en de Karel de Grote Hogeschool Antwerpen. 

Erasmus in Berlijn, Wenen, Keulen...

Wij begeleiden onze studenten stap voor stap in hun buitenlandse ervaringen in Duitsland of Oostenrijk. Zo zijn er Erasmusakkoorden met universiteiten in Berlijn, Wenen, Keulen, Bremen, Jena, Bielefeld, Bamberg, Hildesheim, Düsseldorf en Marburg.   

Lees hier getuigenissen.

Kleine groepen, blended leren en samenwerken

Je volgt les in kleine groepen; het is immers belangrijk voor ons dat het contact met de professoren laagdrempelig blijft. Naast de lessen op de campus stellen wij veel digitaal materiaal ter beschikking, zodat je op je eigen tempo je kennis en vaardigheden kan verdiepen en je individuele interesses kan uitbouwen. We werken regelmatig samen met de Duitse ambassade en met het Österreichische Kulturforum in Brussel. We maken ook deel uit van de jaarlijkse Woche für Deutsch. Tenslotte verbreden we ons masterprogramma door samenwerkingen met de KU Leuven en met de Universität Trier.