Een stappenplan voor studie-en beroepskeuze

Wie vandaag voor een professionele of academische bachelor wil kiezen, heeft onnoemelijk veel opties. En wat als je na je beslissing toch begint te twijfelen aan je keuze? Bovendien houdt het kiezen niet op. Want na je bachelor kan je nog voor een master kiezen. Of misschien wil je toch de arbeidsmarkt op? Maar welke jobs passen er dan bij jou?

Zit je in de knoop met je studiekeuze? ‘Kijk op Kiezen’ is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk werkboek, ontwikkeld door de Dienst voor Studieadvies en Studentenbegeleiding van de Universiteit Antwerpen. Het werkboek helpt je om een beter zicht te krijgen op wie je bent, wat je kan en wat je wilt. Jezelf beter leren kennen is immers essentieel voor het maken van een goede studie- of beroepskeuze.

Bovendien kan je door middel van het werkboek niet alleen het studieaanbod onder de loep nemen, ook de arbeidsmarkt ontsnapt niet aan jouw zoektocht. Want hoewel een bepaalde studie niet noodzakelijk tot bepaald beroep leidt en andersom, hangen beide nauw samen en zal je jezelf ook moeten afvragen wat je in je latere loopbaan met je diploma wilt gaan doen.

Het boek is in eerste instantie bedoeld voor individueel gebruik door leerlingen van het secundair onderwijs of studenten van het hoger onderwijs. Daarnaast kan het een hulpmiddel zijn voor leerkrachten uit het ASO en TSO, CLB-medewerkers, studentenbegeleiders, … die leerlingen en studenten begeleiden in hun studie- en beroepskeuze.

Prijs: 10 euro

Bestellen? 
Deze publicatie kan besteld worden door een mailtje te sturen naar het STudentenInformatiePunt (STIP) met vermelding van:

  • de naam van de publicatie
  • het aantal exemplaren
  • je naam en adres en (indien relevant) je organisatie

Nadien volgen verdere instructies over de betaling en verzending. Uiteraard kan je ook langskomen en een publicatie aankopen aan de balie van het STIP.