Ben jij net begonnen aan je eerste jaar aan de universiteit?

Het Mentoraat is er om jou op weg te zetten. Heb je graag steun bij het vinden van je weg op de campus, het begrijpen van het studiemateriaal, het plannen van je studie, het vinden van de juiste balans tussen studie en vrije tijd of hulp bij het ontmoeten van andere studenten? Je mentor of buddy staat voor je klaar. Ze maken graag gebruik van hun eigen kennis en ervaring om jou te begeleiden.

Het Mentoraat is er om je te ondersteunen bij alle aanpassingen die gepaard gaan met de overgang naar het hoger onderwijs, zodat je vanaf dag één goed van start kan gaan.

Mentor of buddy

In het Mentoraat word je gekoppeld aan een mentor (een medewerker van UAntwerpen) of een buddy (een hogerejaarsstudent), die gedurende het hele eerste academiejaar jouw aanspreekpunt zal zijn. Samen met je mentor of buddy ga je op zoek naar net die extra’s die van je eerste jaar een succesverhaal zullen maken.

Elke faculteit heeft een eigen mentoring initiatief op maat, dus je kan er zeker van zijn dat de begeleiding aansluit bij jouw specifieke studiegebied. Sommige faculteiten organiseren naast individuele begeleiding ook groepsbijeenkomsten waar je andere eerstejaarsstudenten kan ontmoeten. Dit biedt je de mogelijkheid om ervaringen te delen, vriendschappen op te bouwen en te leren van elkaar. 

De verschillende mentoring initiatieven worden ondersteund door Team Diversiteit & Inclusie en de Dienst voor Studieadvies en Studentenbegeleiding.

Ben jij eerstejaarsstudent en wil je meedoen aan het Mentoraat om van jouw eerste academiejaar een succes te maken? Bekijk het aanbod van jouw faculteit en hoe je moet inschrijven hieronder.

Mentoraat per faculteit: