Farmaceutische, Biomedische en Dier­geneeskundige Wetenschappen

Praktische voorbereiding

Van zodra je bent ingeschreven kan je je al voorbereiden op de start van het academiejaar eind september. Breng deze zaken alvast in orde: 

Meld je aan op de online platformen

Meld je met je studentenaccount (login en paswoord) die je bij inschrijving hebt ontvangen aan op de online studentenplatformen SisA, Blackboard en je studentenmailbox. Houd vanaf nu je UAntwerpen-mailbox en Blackboard goed in de gaten, want al voor de start van het academiejaar sturen we je via deze weg belangrijke info.

Voor alle mogelijke vragen aan de faculteit en de facultaire studentenadministratie kan je terecht op de Helpdesk van de Faculteit FBD. 

Stel je studieprogramma samen

Registreer je studieprogramma (dit zijn de opleidingsonderdelen die je gaat volgen) in SisA bij voorkeur voor de start van het academiejaar. De lessen starten al eind september, dus wacht niet te lang! Zolang je je studieprogramma niet hebt samengesteld in SisA, heb je immers geen toegang tot je cursusinformatie en je toekomstig collegerooster.

Een praktische handleiding vind je in SisA onder Studieprogramma - inschrijven of in de Helpdesk. Als je je voor het eerst inschrijft voor opleidingsonderdelen, neem je best het modeltraject dat SisA voorstelt. Dit bestaat uit 60 studiepunten.

Raadpleeg zeker ook de richtlijnen van de faculteit op Blackboard > Faculteit FBD > Studieprogramma. Je vindt hier praktische instructies die specifiek zijn voor je opleiding zoals informatie over de inschrijving voor opleidingsonderdelen waarbij je een groep moet kiezen (bv. practica, seminaries, vaardigheden, …). Let op: je kan tijdelijk een foutmelding krijgen in SisA voor de praktische lessen omdat de practicumgroepen nog niet meteen zijn samengesteld.

Toch nog vragen over het samenstellen van je studieprogramma? Contacteer dan de faculteit via de Helpdesk van de Faculteit FBD.

Koop je cursussen vooraf

Vermijd lange wachtrijen aan de cursusdienst en koop je cursussen online voor de start van het academiejaar. De voorverkoop vindt uitsluitend online plaats via de website van de cursusdienst. Vanaf de start van het academiejaar kan je ook op de campus bij de cursusdienst terecht.

Lijst cursussen

Een lijst van aan te schaffen cursussen vind je op de website van de cursusdienst.
Duid aan wat je nodig hebt, print de lijst af, en breng ze mee.

Cursusdienst

Openingsuren eerste week van het semester: van 8 tot 15 uur

Normale openingsuren:

  • maandag tot donderdag: van 8 tot 11.45 uur en van 12.45 tot 15 uur
  • vrijdag: doorlopend van 8 tot 13 uur

Adres: Universiteitsplein 1, 2610 Wilrijk, gebouw O, lokaal 0.15. Lees hier hoe je er geraakt.

Betalingsmogelijkheden: bancontact, visa, mastercard en maestro, geen cash!