Praktische voorbereiding
Van zodra je bent ingeschreven kan je je al voorbereiden op de start van het academiejaar eind september. Breng deze zaken alvast in orde:
Meld je aan op de online platformen
Meld je met je studentenaccount (login en paswoord) die je bij inschrijving hebt ontvangen aan op de online studentenplatformen: SisA, studentenportaal en studentenmailbox. Houd vanaf nu je UAntwerpen-mailbox goed in de gaten, want al voor de start van het academiejaar sturen we je via deze weg belangrijke info.
Voor alle mogelijke vragen aan de faculteit en de facultaire studentenadministratie kan je terecht op de Helpdesk van de Faculteit FBD.
Stel je studieprogramma samen
Registreer je studieprogramma (dit zijn de opleidingsonderdelen die je gaat volgen) in je SisA selfservice bij voorkeur voor de start van het academiejaar. De lessen starten al op 23 september, dus wacht niet te lang! Zolang je je studieprogramma niet hebt samengesteld in SisA, heb je namelijk geen toegang tot je cursusinformatie en je collegerooster.
Als je je voor het eerst inschrijft in jouw opleiding, dan neem je best het modeltraject dat SisA voorstelt onder ‘eerste deel’. Dit bestaat uit 60 studiepunten. (Studenten in het schakelprogramma naar de master biomedische wetenschappen hebben een programma van 63 studiepunten)
Hieronder vind je per studieprogramma een instructievideo waarin stap per stap getoond wordt hoe je voor je opleidingsonderdelen moet inschrijven:
- Bachelor biochemie en biotechnologie
- Bachelor farmaceutische wetenschappen
- Bachelor biomedische wetenschappen
- Bachelor diergeneeskunde
- Schakelprogramma naar de master biomedische wetenschappen
Toch nog vragen over het samenstellen van je studieprogramma? Maak dan een ticket in de Helpdesk van de Faculteit FBD.
Schrijf je in voor de practica
Voor sommige vakken zijn er ook praktijklessen of practica. Die practica zijn soms verdeeld in groepen omdat het niet mogelijk is om alle studenten tegelijk een practicum te laten volgen. Het is dus belangrijk dat je begrijpt hoe de practicumgroepen worden ingedeeld, en hoe je te weten komt in welke groep je verwacht wordt, of hoe je je groepen moet kiezen.
Hieronder vind je per richting een instructievideo over wanneer en hoe je je practicumgroepen moet kiezen:
- Bachelor biochemie en biotechnologie
- Bachelor farmaceutische wetenschappen
- Bachelor biomedische wetenschappen
- Bachelor diergeneeskunde
- Schakelprogramma naar de master biomedische wetenschappen
Maak ook dit zo snel mogelijk in orde, want zo lang je dit niet hebt gedaan zal je geen practica in je rooster te zien krijgen.
Eens je voor je opleidingsonderdelen hebt ingeschreven en ook je practicumgroepen in orde zijn, dan is je persoonlijke rooster compleet, en dan kan je via de tegel ‘Rooster’ in je SisA selfservice naar je Time Edit pagina gaan, waar je je rooster kan raadplegen.
Op het studentenportaal kan je onder Collegerooster en Studieprogramma - Collegeroosters - Faculteit Farmaceutische, Biomedische en Diergeneeskundige wetenschappen uitleg terugvinden van hoe je met Time Edit kan werken. Neem dit zeker even door, want je kan met Time Edit veel meer dan enkel je eigen rooster raadplegen. Kijk daar zeker ook na hoe je je extracurriculaire activiteiten kan raadplegen!
Koop je cursussen vooraf
Vermijd lange wachtrijen aan de cursusdienst en koop je cursussen online voor de start van het academiejaar. Je kan steeds terecht in de campusshop, maar bestel je cursussen bij voorkeur vooraf online. Een lijst van aan te schaffen cursussen vind je op de website van de cursusdienst.
Adres
Universiteitsplein 1, 2610 Wilrijk, Gebouw O, lokaal d.O.15. Lees hier hoe je er geraakt.
Openingsuren (terug open vanaf 8 september 2025)
Zie Cursusdiensten en studieboeken | Universiteit Antwerpen
Online bestellen
Vanaf 1 september 2025 (o.v.) kan je je cursussen 2025-2026 online bestellen via www.cursusdienst.be. Zowel afhalen vanaf 8 september als verzending met Bpost zijn mogelijk.
Contact
- cde@universitas.be
- +32 3 265 20 83
Betalingsmogelijkheden
Bancontact, Maestro, Visa, Mastercard, Bancontact-app en Payconiq. Geen cash!
Vind je weg
Je lessen zullen doorgaan op Campus Drie Eiken. In je lesrooster zal je bij de lokalen steeds als eerste letter de campus zien staan. 'D' staat daarbij voor Drie Eiken.
Studenten biochemie en biotechnologie zullen ook nog enkele lessen hebben op Campus Groenenborger, samen met studenten uit de Faculteit Wetenschappen. Campus Groenenborger heeft beginletter 'G'.
Na de letter die de campus voorstelt, komt de letter van het gebouw. Zo staat bijvoorbeeld 'D.O.' voor 'Campus Drie Eiken, Gebouw O'.
Daarna volgt een cijfer voor het lokaal in het gebouw. Het eerste cijfer duidt (meestal) de verdieping aan. Zo staat D.S.020 voor 'lokaal 20 op het gelijkvloers van Gebouw S op Campus Drie Eiken'.
Om te weten welke gebouwen waar liggen, kan je kijken op de detailplannen van de campussen:
Op de webpagina's vind je ook wegbeschrijvingen naar de campussen.