Farmaceutische, Biomedische en Diergeneeskundige Wetenschappen

IJkingstoets

Tijdens de zomer wordt de ijkingstoets georganiseerd aan verschillende Vlaamse universiteiten. De Universiteit Antwerpen test aspirant-studenten met interesse voor een wetenschappelijke opleiding. Ontdek de juist datum op www.ijkingstoets.be

Welke opleidingen?

De ijkingstoets is er voor de opleidingen biochemie en biotechnologie, bio-ingenieurswetenschappen, biologie, biomedische wetenschappen, chemie, farmaceutische wetenschappen, wiskunde, fysica, handelsingenieur, handelsingenieur in de beleidsinformatica, industriële wetenschappen, informatica, sociaal-economische wetenschappen en toegepaste economische wetenschappen.

Is deelname aan de ijkingstoets verplicht?

Deelname aan de ijkingstoets is verplicht voor de opleidingen biomedische wetenschappen, farmaceutische wetenschappen, bio-ingenieurswetenschappen, industriële wetenschappen, wiskunde en fysica, maar wordt wel sterk aangeraden voor alle opleidingen. Je krijgt namelijk na de toets een advies waardoor je een beter zicht krijgt op je academisch potentieel én je je beter kan voorbereiden op een goede start aan de universiteit.

Inschrijven?

Inschrijven is mogelijk op www.ijkingstoets.be

Hoe kan ik me voorbereiden?

Aan de Universiteit Antwerpen sta jij centraal en we helpen je om de stap van het secundaire onderwijs naar de universiteit makkelijker te maken. We bieden je tal van mogelijkheden om je kennis te laten maken met de universiteit en eventuele hiaten in je kennis alsnog te dichten.

De Universiteit Antwerpen biedt zelfstudiemodules aan om je goed voor te bereiden op de ijkingstoets. De testen die je na registratie kan doen, houden rekening met de eindtermen van het secundair onderwijs. Ook vind je hier de data van alle infomomenten van de universiteit.
www.uantwerpen.be/aandeslag

Meer informatie?

www.ijkingstoets.be