IJkingstoets

IJkingstoets 2020

Op 1 juli 2020 en 29 augustus 2020 wordt de ijkingstoets georganiseerd aan verschillende Vlaamse universiteiten. De Universiteit Antwerpen test aspirant-studenten met interesse voor een wetenschappelijke opleiding. 

Welke opleidingen?

De ijkingstoets is er voor de opleidingen biochemie en biotechnologie, bio-ingenieurswetenschappen, biologie, biomedische wetenschappen, chemie, diergeneeskunde (verplicht!), farmaceutische wetenschappen, fysica, handelsingenieur, handelsingenieur in de beleidsinformatica, industriële ingenieurswetenschappen, informatica, sociaal-economische wetenschappen en toegepaste economische wetenschappen.

Is deelname aan de ijkingstoets verplicht?

Deelname aan de ijkingstoets is verplicht voor diergeneeskunde en industriële ingenieurswetenschappen , maar wordt wel sterk aangeraden voor alle opleidingen omdat je dankzij het advies dat je krijgt een beter zicht krijgt op je academisch potentieel én je je beter kan voorbereiden op een goede start aan de universiteit.

Inschrijven?

Inschrijven is mogelijk op www.ijkingstoets.be

Hoe kan ik me voorbereiden?

Aan de Universiteit Antwerpen sta jij centraal en we helpen je om de stap van het secundaire onderwijs naar de universiteit makkelijker te maken. We bieden je tal van mogelijkheden om je kennis te laten maken met de universiteit en eventuele hiaten in je kennis alsnog te dichten.

De Universiteit Antwerpen biedt zelfstudiemodules aan om je goed voor te bereiden op de ijkingstoets. De testen die je na registratie kan doen, houden rekening met de eindtermen van het secundair onderwijs. Ook vind je hier de data van alle infomomenten van de universiteit.
www.uantwerpen.be/aandeslag

Meer informatie?

www.ijkingstoets.be

Contact

Dr. Bart Tambuyzer
Studiebegeleider Chemie
Campus Drie Eiken, gebouw S
Bureau 126
Universiteitsplein 1
2610 Wilrijk
Tel. +32 3 265 2765
bart.tambuyzer@uantwerpen.be