Geneeskunde en Gezondheids­wetenschappen

Instituut voor Ziekenhuisspecialisten Opleiding

Achtergrond

De organisatie en coördinatie van de vervolgopleiding tot ziekenhuisspecialist aan de Universiteit Antwerpen was aan een grondige hervorming toe.

De toename van het aantal kandidaat specialisten. Nakende veranderingen in de ziekenhuisfinanciering betreffende opleiding van arts-specialisten en in de organisatie van overheidsdiensten (Agentschap Zorg). De nood aan de uitbreiding van het Antwerps opleidingsnetwerk en de daarmee gepaard gaande toename van administratie rond opleiding, vergen een goed uitgebouwde organisatie om hiermee op professionele wijze te kunnen omgaan.

De faculteit GGW en het UZA -als tot de oprichting van het Instituut voor Ziekenhuis Specialisten Opleiding  (IZO) met als hoofddoel het beleid rond organisatie, opvolging en administratie van de vervolgopleiding tot ziekenhuisspecialist te coördineren.

Doel

Het IZO is een coördinatie- en beleidscel die enerzijds verantwoordelijk is voor de uitbouw van een netwerk van opleidingscentra en anderzijds voor alle aspecten rond organisatie, opvolging, administratie van de vervolgopleiding tot ziekenhuisspecialist. Het IZO zal ook instaan voor de liaison met de Hoge Raad en nationale opleidingscolleges. Tot slot volgt het IZO de ontwikkelingen in de wetgeving rond ASO’s en de beslissing van het Agentschap Zorg en Gezondheid dat instaat voor de erkenning van ASO’s op de voet.

Contact IZO

Dr. Danny G.P. Mathysen (MSc, PhD)
Opleidingscoördinator ASO-opleiding (arts-specialisten in opleiding)
Instituut voor Ziekenhuis Specialisten Opleiding (IZO) (UZA-UAntwerpen)

Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) - Lokaal B601

Stafmedewerker Medisch Directeur - Wilrijkstraat 10 - B-2650 Edegem

Tel. + 32 3 821 48 04 - E-mail: danny.mathysen@uza.be

Universiteit Antwerpen (UAntwerpen)
Stafmedewerker Decanaat FGGW - Universiteitsplein 1 - B-2610 Wilrijk

Tel. + 32 3 265 94 39 - E-mail: danny.mathysen@uantwerpen.be