Team Diversiteit en Inclusie investeert in verschillende mentorwerkingen, zowel voor eerstejaarsstudenten als voor leerlingen met diverse achtergrondkenmerken in het secundair onderwijs.

Tutoraat zoekt ook dit jaar studenten die zich willen engageren om de leer- en ontwikkelingskansen van leerlingen met diverse achtergrondkenmerken in het secundair onderwijs te vergroten. Wil jij tutor worden en -zeker nu- het verschil maken?

Het Mentoraat begeleidt eerstejaarsstudenten in de overgang van het secundair naar het hoger onderwijs. Ben jij een eerstejaarsstudent die zijn/haar/hun slaagkansen wilt optimaliseren? Of ben jij een ouderejaarsstudent geïnteresseerd om buddy-mentor te worden? Misschien is het Mentoraat dan wel iets voor jou.

Project Taalmaat is een project voor en door studenten: studenten uit het Taaljaar Nederlands voor anderstaligen in een academische context  (de taaljaarstudenten) worden gekoppeld aan Nederlandstalige studenten van de UAntwerpen, KdG en AP (de taalmaten). Het project biedt niet-formele spreekkansen aan de taaljaarstudenten en geeft hen de kans om kennis te maken met het Vlaamse hoger onderwijs. Schrijf je hier in.