Educatieve master in de gezondheidswetenschappen

De educatieve master in de gezondheidswetenschappen kan je aan de Universiteit Antwerpen enkel als verkort traject van 60 studiepunten volgen, nadat je een masterdiploma in dit studiegebied behaald hebt.

Leraar worden

Zo kan je het diploma van leraar behalen in de gezondheidswetenschappen, gericht naar de medische wetenschappen, de farmaceutische wetenschappen of de verpleegkundige wetenschappen.

Je volgt in dit speciale consecutieve traject één van de mogelijke vakdidactieken gezondheidswetenschappen, en vult dit aan met de vakdidactiek biologie, de vakdidactiek praktijk algemene vakken – maatschappelijke vorming, of met een profileringsvak, bv. rond zorg.

Masterproef

In een beperkte masterproef breng je je basisdiscipline samen met de lerarenopleiding. Je kan bv. een onderzoekspaper schrijven rond een onderwerp op het snijvlak van gezondheidswetenschappen en onderwijs, maar je kan ook een didactische vertaling maken van een (eerder) onderzoek in de gezondheidswetenschappen of kiezen voor een vakdidactisch onderzoek.