Werken bij bedrijven en in de industrie

"Ik zie fysica als de meest fundamentele van de wetenschappen."

  • Mario Sobrino Fernàndez
  • Bachelor fysica (2010)
  • Master fysica: theoretische fysica (2012)
  • Doctor in de wetenschappen: fysica (2016)
  • Werkt bij Inpuls als consultant, analyst

Wat houdt je huidige job in? 

Ik werk als consultant bij Inpuls: een kleine firma gespecialiseerd in informatiebeheer. Onze klanten werken vaak in een complexe omgeving, waarbij het heel moeilijk is geworden om een overzicht te behouden van het totale plaatje. Denk aan een universiteit met al zijn administratie, of een bedrijf dat een windmolenpark bouwt op zee: gigantische bronnen aan informatie, beheerd door verschillende personen op verschillende applicaties en systemen. Mijn taak bestaat erin om ervoor te zorgen dat gegevens consistent en betrouwbaar worden. Dit is van belang omdat steeds meer bedrijven hun data willen gebruiken om
zakelijke beslissingen te nemen en hun bedrijfsvoering te optimaliseren.

Hoe ben je bij deze functie terechtgekomen? 

Via een toevallige ontmoeting ben ik in contact gekomen met Inpuls. De combinatie van het beheren van een zekere technische kennis en het creatief oplossen van problemen sprak me meteen aan.

Wat vind je leuk aan je job? 

De afwisseling. Bij elke klant kom je al snel in contact met verschillende afdelingen binnen het bedrijf. Zo leer je al snel hoe een bedrijf werkt, en dat is toch altijd weer iets anders. Verder werk ik projectmatig: ik werk met verschillende personen en op verschillende onderwerpen. Dat zorgt ervoor dat je elke dag met nieuwe zaken bezig bent.