Chinees

Je hebt vast al eens gehoord dat het een slim idee is om Chinees te studeren, want China neemt een steeds grotere leidersrol in op de wereldmarkt. Met maar liefst 880 miljoen sprekers van het Mandarijn zal je steeds een gesprekspartner vinden!

Chinees studeren: een dagelijkse inspanning

Kies je voor Chinees, dan moet je een gepassioneerde talenstudent zijn die nog een paar stappen verder durft gaan. Ten eerste ben je dagelijks bezig met het leren spreken en begrijpen van een Aziatische taal, die eveneens toon als betekenisverschil herkent. Je zal je medestudenten goed leren kennen, want in de lessen oefenen jullie samen mondeling. Ten tweede leer je het karakterschrift lezen en schrijven, wat een extra uitdaging vormt. Ten slotte moet je als vertaler of tolk goed op de hoogte zijn van de Chinese cultuur en geschiedenis.

De vele uren die je zal investeren in Chinees, brengen gelukkig goed op: na het eerste bachelorjaar ken je al ruim 500 karakters en kan je eenvoudige gesprekken voeren met je medestudenten.

In het tweede en derde bachelorjaar breid je je kennis van de Chinese taal steeds meer uit en komt er meer nadruk te liggen op je vertaal- en schrijfvaardigheden. Via het gebruik van Chinese sociale media leer je hoe jongeren online communiceren. Dit komt vast van pas om contact te houden met de vrienden die je zal maken tijdens je buitenlandse studieperiode, een essentiële aanvulling op je inspanningen in Antwerpen. De Universiteit Antwerpen heeft uitwisselingsprogramma's lopen met verschillende Chinese universiteiten.

Breng in de master vertalen je kennis van de Chinese taal naar het volgende niveau. In deze master krijg je gespecialiseerde vertaaltechnieken aangeleerd en zet je in de stage je eerste stappen op de arbeidsmarkt.

Chinees wordt gedoceerd door Ching Lin Pang, Ping Ng en Wim Haagdorens.


Les Chinees door Wim Haagdorens. Deze foto is genomen op Campus Zuid, tegenwoordig zijn alle lessen op de Stadscampus.

Combineer Chinees met

Keuze uit één vreemde taal:

B-talen: