Databanken gebruiken in cursussen

Maak je in je cursus gebruik van online bibliotheekbronnen of geef je groepen studenten de opdracht om bepaalde databanken te gebruiken, meld dit bij het begin van het academiejaar even aan de bibliotheek door een mail te sturen naar helpdesk@library.uantwerpen.be.

We kunnen hier dan rekening mee houden in het licht van hernieuwingen of annuleringen, houden je op de hoogte van eventuele wijzigen en verwittigen in geval van technische problemen. Op het moment van een examen, houden we de toegang extra in de gaten.

Bibliotheekintroductie aanvragen

Bij het begin van het academiejaar voorziet de bibliotheek bibliotheekintroducties. Introducties kunnen aangevraagd worden door de faculteit of een individuele docent. Bij voorkeur worden de introducties ingepast in een vak of in een leerlijn.

Wat komt aan bod?

  • 1BA: studenten krijgen informatie mee om van start te gaan. Hoe zoek je een boek? Hoe zoek je op onderwerp? Welke databanken zijn relevant voor de studierichting? Hoe kan ik thuis de elektronische bibliotheek gebruiken.
  • 3BA/1MA: bouwt hierop voort en gaat dieper in op geavanceerde mogelijkheden van bibliografische databanken voor het vakgebied, de evaluatie van tijdschriften en het organiseren van informatie.

Praktisch:

Typisch duurt een bibliotheekintroductie 1 lesuur, met de mogelijkheid om uit te breiden naar 2 lesuren.

Opleidingen op maat zijn altijd mogelijk.

Lesmateriaal voor docenten

De bibliotheek ontwikkelt zelf lesmateriaal, voor de eigen bibliotheekintroducties of op vraag van docenten. Als je als docent interesse hebt in specifieke instructiefilmpjes of handleidingen, neem dan contact met ons op via helpdesk@library.uantwerpen.be.