Je kent de titel van een artikel en je wil weten waar je het kan vinden.

Voorbeeld:
Bates, K.T. Estimating maximum bite performance in Tyrannosaurus rex using multi-body dynamics. BIOLOGY LETTERS, August 2012, vol 8, no 4, p. 660-664.

Zoek in de Discovery Service op de titel van het artikel. Voor het beste resultaat kies je als veld Titel en zet je de titel van het artikel tussen dubbele aanhalingstekens ("Estimating maximum bite performance in Tyrannosaurus rex using multi-body dynamics").

  • Als je de hele referentie in de zoekbalk van de Discovery Service ingeeft, zal je geen resultaten krijgen. Wil je naast de titel ook op andere elementen van de referentie zoeken, dan moet je het geavanceerd zoeken gebruiken en voor elk element het juiste veld selecteren.

Kijk in de resultatenlijst of je het artikel terugvindt.

  • Als je de filter Beschikbaar in de bibliotheekcollectie hebt opstaan, zal je het artikel alleen terugvinden als we het op papier of online in de collectie hebben.
  • Om te weten hoe en waar het artikel beschikbaar is, klik je op de UAntwerp-knop. Soms staat de full text (pdf, html of Open Access) er meteen bij. Het voorbeeld is een Open Access artikel dat je kan lezen door op Open Access te klikken.

Je zou ook de catalogus kunnen gebruiken, maar in de catalogus kan je niet zoeken op de titel van artikels. Wel op de titel van een tijdschrift. De catalogus geeft je de beschikbaarheid van het tijdschrift, zowel op papier als online. Je moet dan wel nog nagaan of die beschikbaarheid ook geldt voor het specifieke nummer, volume en jaar van het artikel.