Bedrijfs­wetenschappen en Economie

Mentoraat Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie

Begeleiding tijdens jouw eerste maanden op de universiteit

De stap naar het hoger onderwijs brengt heel wat veranderingen met zich mee: je krijgt veel vrijheid, dient zelf je studieritme te bepalen, het onderwijs verloopt in grote groepen en de hoeveelheid leerstof is enorm. Is het eerste semester niet volledig verlopen zoals je had gehoopt? Of zit je met vragen na je eerste examenperiode? Dan is het Mentoraat FBE iets voor jou!

Het Mentoraat FBE is er ook in het tweede semester om eerstejaarsstudenten te begeleiden: we vormen kleine groepjes van studenten uit dezelfde studierichting en elk groepje krijgt een mentor en een oudejaarsstudent (buddy) toegewezen als begeleiders. We geven studie- en motivatietips en beantwoorden al je vragen. We voorzien minstens drie mentoraatsessies en daarnaast kan je ook steeds een individueel gesprek inplannen met je mentor of buddy.

Het mentoraat kan structuur bieden binnen je semester en helpt je om medestudenten te leren kennen. Bovendien vormen je buddy en je mentor de ideale aanspreekpunten voor al je vragen en zorgen; je bent dus niet alleen als het even minder gaat.

Heb je interesse om in het tweede semester te starten met het Mentoraat FBE? Inschrijven kan tot en met vrijdag 23 februari 2024. Na inschrijving ontvang je meer concrete info en word je gecontacteerd door één van de mentoren. Studenten die reeds in het eerste semester ingeschreven waren in het Mentoraat FBE, hoeven zich niet opnieuw te registreren.

Schrijf je in