Sociale Wetenschappen

Podcasts...

...jawel, dat hoor je goed: podcasts!

Politicologica

In de podcast Politicologica bespreken Samira en Rozemarijn, twee doctoraatsonderzoekers politieke wetenschappen, op een toegankelijke wijze met collega’s over hun onderzoek. Welk onderzoek doen zij en waarom is dat belangrijk?

Ze trappen af met niemand minder dan Peter Van Aelst die vertelt hoe sociale media wordt ingezet door politici in campagnes. En in de tweede aflevering gaan ze in op de laatste nieuwsmonitor. Hoewel we afgelopen jaar helemaal gek leken te worden van corona en we ons suf ‘doom scrollden’, bleken we er ook naar te hunkeren. Ine Kuypers en Stefaan Walgrave vertellen meer over hoe corona het nieuws domineerde. 

Elke maand verschijnt er een nieuwe aflevering en de podcast is te beluisteren via Spotify en Apple Podcast.

Maffe Mensen Podcast

Mensen zijn maf. We dénken vaak dat we ons eigen gedrag goed onder controle hebben, maar in de praktijk laten we ons op de meest vreemde manieren beïnvloeden. En nee, jij bent geen uitzondering. In de Maffe Mensen Podcast onderzoekt Simone Krouwer (communicatiewetenschapper bij Departement Communicatiewetenschappen, Universiteit Antwerpen), hoe wij door media, communicatie, marketing en onze omgeving worden beïnvloed. Iedere aflevering leert je nieuwe, interessante inzichten die je kunt gebruiken om gedrag op een positieve manier te beïnvloeden.

Te beluisteren via Spotify, Anchor, Google podcasts, RSS.

PSWie is...

Podcasts van onze studentenvereniging PSW, over onze docenten, om Jambers te quoten: 'wie zijn ze, wat drijft hen, ...?'

Te beluisteren via Youtube, Spotify en Apple Podcasts.