Thuis op kot

Waardoor voelen studenten zich thuis op kot? Hoe richten ze hun kamer in? Welke verschillen zijn er tussen op kot gaan anno 1960 en vandaag? Voor Erfgoeddag organiseert de Universiteit Antwerpen een tentoonstelling over de boeiende geschiedenis van studentenhuisvesting aan de universiteit.  

We tonen studentikoze objecten uit het Universiteitsarchief en de collectie van het Academisch Erfgoed zoals homekrantjes, foto’s van de studentenrestaurants, een nachtkastje uit het vroegere studentenhome van het Hof van Liere en nog veel meer. 

De tentoonstelling loopt van 15 maart tot en met 3 mei in De Living, inkomhal Bibliotheek & Archief op Stadscampus (gebouw A). Ze wordt op donderdagnamiddag 14 maart feestelijk geopend door rector Herman Van Goethem. 

Thuis in het Universiteitsarchief

Erfgoeddag focust dit jaar op het thema ‘Thuis’. Met de tentoonstelling “Home sweet Home” laten we bezoekers zien dat studenten al decennialang thuiskomen aan de Universiteit Antwerpen.

Naast zondag 21 april opent de expo ook haar deuren op zaterdag 20 april 2024. De expo is dan vrij te bezoeken tussen 10 en 16.30 uur. Daarnaast voorzien we op beide dagen rondleidingen doorheen de tentoonstelling en achter de schermen van het Universiteitsarchief. Benieuwd hoe de archiefmedewerkers zich hier thuis voelen?