Armoo is een combinatie van sensoren en technologie verwerkt in nieuwe kledingkasten op maat. De technologie verzamelt gegevens over het gebruik en draagpatroon van kleding. Een applicatie creëert inzicht en bewustwording over het dragen en combineren van kleding. Hierdoor is een connectie tussen de fysieke en digitale kledingkast gecreëerd. Armoo creëert bewustwording omtrent het dragen van kleding en verlengt zo de levensduur van kleding in jouw kledingkast.

Kastdeuren

De kastdeuren voorzien van RFID technologie maken het mogelijk zowel het aantal keer als de dag waarop de kledingstukken in en uit de kledingkast gaan, te registreren. Die registratie creëert een eerste inzicht in het draagpatroon van de gebruiker. Zo wordt het duidelijk welke kledingstukken veel en weinig gedragen worden.

Houder voor legplanken

Een tweede inzicht in het draagpatroon is gecreëerd door de houders voor legplanken. De houders zijn voorzien van gewichtssensoren. De sensoren meten het gewichtsverschil op de legplanken wanneer er een kledingstuk opgelegd of afgenomen wordt. Zo wordt duidelijk welke legplanken weinig gebruikt worden. 

Applicatie

De applicatie bevat negen functies waarvan de input gegenereerd is door de technologie aanwezig in de kastdeuren en houders. Enkele belangrijke functies zijn: de inventaris raadplegen, outfits samenstellen, outfit inspiratie opdoen, de draaghistoriek bekijken, connecteren met andere gebruikers in de community en de statistieken bekijken in het profiel.

Levensduur verlengen

Armoo zet met deze totaaloplossing een stap in de goede richting om zowel meer bewustwording te creëren over het dragen van kleding als de levensduur van kleding in de kledingkast te verlengen.