Reflekt is een slimme spiegel die consumenten tijdens het passen van nieuwe jeans info geeft over de positieve impact van de broek op het milieu en zo de stap kleiner maakt naar bewustere en duurzame aankoopkeuzes. Er wordt info gegeven over onder andere waterverbruik, CO2-uitstoot en transparantie. Daarnaast houdt Reflekt ook rekening met ieders persoonlijke definitie van duurzame mode en suggereert hij broeken die matchen met die van de klant. Op deze manier creëert Reflekt een nieuwe winkel-experience die de klant niet alleen over zijn looks laat reflecteren, maar ook bewust maakt over zijn kledingkeuzes. 

De slimme spiegel wordt verder aangevuld met een app die dezelfde functies bevat als de spiegel, maar overal en altijd gebruikt kan worden. Met de camera functie en bijhorende filter krijg je, net zoals bij de spiegel, je positieve milieu-impact te zien via leuke animaties. De app biedt een gedetailleerde uitleg over je resultaten en laat toe deze te delen op social media. Daarnaast kan je via de app ook op zoek naar duurzame jeans die je kan zoeken op basis van merk, model of aan de hand van je persoonlijke definitie van duurzame mode.

​Het doel van Reflekt is om een positief gevoel te creëren, duurzaamheid van kledingstukken in de kijker te zetten en te helpen om bewustere en duurzamere kledingkeuzes te maken.