Solliciteren

Ben je klaar voor een job in het onderwijs? Alles start met een gerichte aanpak van je sollicitatieproces. De Universiteit Antwerpen heeft enkele tips & tricks voor afstudeerders verzameld en voorziet afstudeercoaching voor wie daarin geïnteresseerd is. Neem zeker eens een kijkje op de pagina op het studentenportaal. Wil je misschien toch een andere weg opgaan dan het onderwijs? Ga dan zeker eens kijken bij My Career Companion.

Je kan via verschillende manieren op zoek gaan naar een geschikte vacature. Ga bijvoorbeeld eens kijken op de website van de Stad Antwerpen en VDAB: Onderwijstalent. Hier vind je niet alleen vacatures maar ook heel wat praktische informatie voor startende leraren.

Als lerarenopleiding beschikken we over een uitgebreid netwerk binnen alle onderwijsnetten. De scholen bezorgen ons vacatures voor leraren op regelmatige basis. Onze alumni krijgen deze vacatures op maat van hun profiel.

Als afgestudeerde van de educatieve master kan je je ook registreren in de leerkrachtendatabank van de VDAB. Leerkrachten zonder vaste aanstelling, afgestudeerden van de lerarenopleiding en andere kandidaten kunnen hun cv publiceren in deze databank. Scholen zoeken leerkrachten op regio en vak of plaatsen vacatures die automatisch bezorgd worden aan alle kandidaten die in aanmerking komen.

Ook op de website van het Departement Onderwijs en Vorming vind je heel wat vacatures.

De Vlaamse overheid publiceerde een brochure waarin ze beginnende leraren wegwijs wil maken in het Vlaamse onderwijslandschap. Download deze hier.

Bij sommige onderwijsnetten kan je rechtstreeks solliciteren via de website: