Ik schrijf in

Het verbintenissenrecht blijft ook anno 2021 razend actueel. Op 24 februari 2021 werd er een wetsvoorstel ingediend bij de Kamer tot invoering van Boek 5 Verbintenissenrecht in het nieuwe BW. Het is dan ook het ideale moment om een aantal topics van het verbintenissenrecht onder de loep te nemen. De sprekers geven een actuele, kritische stand van zaken, met een blik op de toekomst.

​​Programma

12.45 uur
Onthaal

13.15 uur
Inleiding

• Britt Weyts (voorzitter ALLIC, gewoon hoogleraar UAntwerpen, advocaat balie provincie Antwerpen)
  • Thierry Vansweevelt (voorzitter ALLIC, gewoon hoogleraar UAntwerpen, advocaat balie provincie Antwerpen)

13.25 uur
Actuele ontwikkelingen inzake de uitvoering te goeder trouw en interpretatie van verbintenissen

• Wannes Buelens (advocaat Nederlandstalige balie Brussel, praktijkassistent UGent, vrijwillig medewerker UAntwerpen)

14.05 uur
Overmacht en imprevisie

• Britt Weyts ​

14.35 uur
Consumentenbescherming en het verbintenissenrecht

• Gert Straetmans (gewoon hoogleraar UAntwerpen, plaatsvervangend raadsheer Hof van Beroep Antwerpen, directeur Consumer Law Institute UAntwerpen - UGent)
  • Reinhart Steennot (hoogleraar UGent, voorzitter brc Verbruik,  directeur Consumer Law Institute UAntwerpen - UGent)

15.05 uur

15.40 uur
Verjaring van de contractuele en buitencontractuele aansprakelijkheidsvordering

• Thierry Vansweevelt ​

16.20 uur
De Rome I-Verordening

• Michael Traest (docent UAntwerpen, raadsheer Hof van Beroep Gent)

16.50 uur
Slotrede

• Koen Geens (federaal volksvertegenwoordiger CD&V, voormalig minister van justitie)

17.20 uur
Vragenronde

17.50 uur
Einde

• Universiteit Antwerpen
    Stadscampus
    Aula R.230
    Rodestraat 14
    2000 Antwerpen
  • On demand tot en met  28 november 2021.

Deelnameprijs

Het inschrijvingsgeld bedraagt € 100. Deze prijs omvat (online) deelname aan de studienamiddag, catering (bij aanwezigheid op de Stadscampus), de digitale documentatie.

Bij inschrijving voor deze studienamiddag heeft u de mogelijkheid in te tekenen op een exemplaar van het handboek Verbintenissenrecht (hard cover), aan het voordeeltarief van 160.30 EUR (inclusief BTW, exclusief verzendkosten). Facturatie en levering verloopt via de uitgever, reserveren van een exemplaar doet u bij inschrijving voor de studienamiddag.

Uitsluitend elektronisch via deze webpagina.

Elke inschrijving is bindend en kan niet worden geannuleerd. Vervanging door een collega kan mits eenvoudige schriftelijke mededeling aan de organisatoren.

Het inschrijvingsgeld wordt binnen de 30 dagen na ontvangst van de debetnota betaald op KBC rekeningnummer BE69 7350 1176 5478 van Nexus, CST-UAntwerpen, Venusstraat 23, 2000 Antwerpen.

De vermelde prijzen zijn prijzen exclusief BTW, omdat Nexus in de huidige stand van de wetgeving een niet-belastingplichtige rechtspersoon is. Hierin kan de wetgever verandering brengen en Nexus behoudt zich dan ook het recht voor deze BTW door te rekenen ingeval de wetgever hiertoe beslist.

Nexus is erkend als opleidingsverstrekker voor het systeem van de KMO-portefeuille, door hiervan gebruik te maken kan tot 30% worden bespaard op de deelnemersgelden. De aanvraag van de KMO-portefeuille moet gebeuren ten laatste 14 dagen na aanvang van de opleiding. De deelnemer verbindt zich ertoe de regels gesteld door het Agentschap Innoveren & Ondernemen te respecteren.

Het accreditatienummer voor de KMO-portefeuille van Nexus Antwerpen is DV.O100321.

Erkenningen​

• OVB: 4 standaardpunten.
  • De Nationale Kamer van notarissen erkent de studienamiddag voor 4 uren opleiding.
  • IBJ erkent de studienamiddag voor vier punten (voortgezette opleiding).
  • IGO erkent de studienamiddag voor magistraten, gerechtelijke stagiairs en personeelsleden van de rechterlijke orde op voorwaarde dat zij effectief aanwezig zijn op de opleiding. Een exemplaar van het boek kan bij inschrijving gereserveerd worden. De prijs van het boek zit mee inbegrepen in deze erkenning (excl. verzendkosten).
  • De Universiteit Antwerpen is geaccrediteerd door de FSMA onder het nummer 500045AB. Deelname aan deze opleiding geeft recht op 4 opleidingspunten.

Doelgroep

Advocaten, magistraten, verzekeraars, bedrijfsjuristen, notarissen en rechtspractici.

Coronamaatregelen

De Universiteit Antwerpen volgt voor deze studienamiddag enkele coronamaatregelen. We zetten deze graag even voor u op een rij:

• U mag het COVID-certificaat zowel op de COVIDsafe app als geprint op papier of als download-pdf meenemen.
  • De Universiteit Antwerpen biedt voor mensen die geen geldig certificaat hebben geen sneltesten aan als alternatief voor een PCR-test. Zorg dus voor uw vertrek naar het evenement voor een geldig COVID-certificaat of zekerheid over een alternatief.
  • Dankzij het COVID-certificaat kan de studienamiddag plaatsvinden zonder mondmaskers en sociale afstand. Hou er wel rekening mee dat u een mondmasker bij heeft vermits buiten de besloten ruimte van de studienamiddag én in en rond de gebouwen van de Universiteit Antwerpen een mondmaskerplicht mogelijks noodzakelijk is.