Rechten

Warm welkom aan onze faculteit!

Hopelijk ben jij even enthousiast om te starten als wij! We geven hier alle informatie die jij als nieuwe rechtenstudent moet weten!

We wensen jou alvast heel veel succes! 

Op de planning

Infosessies voor startende studenten

Heb je nog vragen bij het samenstellen van je studieprogramma? Of kan je er allemaal niet zo goed aan uit? 

We helpen jou op weg! Wij organiseren verschillende infosessie - zowel op de campus als online - om jou helemaal op weg te helpen voor de start van het academiejaar.

Bekijk hier de mogelijkheden

Onthaal nieuwe studenten

De Faculteit Rechten verwelkomt iederéén!

Tijdens de eerste week van het academiejaar - 26 september 2022 tot 30 september 2022 - organiseren we verschillende onthaalactiviteiten voor alle startende studenten. 

Ontdek wat er te gebeuren staat

Instaptoetsen

Om een opleiding rechten aan te vatten is het noodzakelijk om enkele academische basiscompetenties te bezitten. Daarom zijn alle instromende studenten verplicht aan de Faculteit Rechten tijdens de eerste week van het academiejaar vijf instaptoetsen afleggen.

Ontdek alles over de instaptoetsen

Mentoraat

De Faculteit Rechten vindt het belangrijk om nieuwe studenten te begeleiden bij de overstap van het secundair onderwijs naar de universiteit. Daarom neemt elke generatiestudent (= student die rechtstreeks vanuit het secundair naar de universiteit overstapt) deel aan het mentoraat.

Wat mag ik verwachten?

Woordje uitleg voor de ouders

De stap naar het hoger onderwijs is een belangrijk moment in de studieloopbaan van jongeren. Ook voor jou, als ouder, roept dit ongetwijfeld nieuwe vragen op.

Ik wil als ouder meer te weten komen