Rechten

Warm welkom aan onze faculteit!

Hopelijk ben jij even enthousiast om te starten als wij! 

Niet zeker of je helemaal voorbereid bent? Check dan zeker onderstaande checklist!

Op de planning

Studieprogramma samenstellen

Vanaf midden juli kan je je studieprogramma registreren via je SisA selfservice. Via dit platform kan je je inschrijven voor opleidingsonderdelen, studiebewijzen opvragen en later ook cijfers raadplegen.

Je kan inloggen met je studentenaccount dat je na je inschrijving ontvangen hebt van de centrale onderwijsadministratie. Je studieprogramma bestaat uit de opleidingsonderdelen die je effectief zal volgen tijdens één academiejaar. Als je je voor de eerste keer inschrijft in de bacheloropleiding, dan neem je in het eerste academiejaar verplicht het startpakket op. De deadline voor het registreren van je studieprogramma is 6 oktober 2023.

Zorg er voor dat je je inschrijft voor het volledige standaard startpakket (60 studiepunten)! Ben je niet ingeschreven voor het volledige startpakket? Dan zullen de opleidingsonderdelen alsnog toegevoegd worden aan je studieprogramma.

Volledig stappenplan bekijken

Instructiefilmpje bekijken

Onthaal nieuwe studenten

De Faculteit Rechten verwelkomt iederéén!

Tijdens de eerste week van het academiejaar - 25 september 2023 tot 29 september 2023 - organiseren we verschillende onthaalactiviteiten voor alle startende studenten. 

Ontdek wat er te gebeuren staat

Taaltoetsen

Om een opleiding rechten aan te vatten is het noodzakelijk om enkele academische basiscompetenties te bezitten. Daarom worden er taaltoetsen georganiseerd in de eerste weken van het academiejaar.

Ontdek alles over de instaptoetsen

Mentoraat

De Faculteit Rechten vindt het belangrijk om nieuwe studenten te begeleiden bij de overstap van het secundair onderwijs naar de universiteit. Daarom neemt elke generatiestudent (= student die rechtstreeks vanuit het secundair naar de universiteit overstapt) deel aan het mentoraat.

Wat mag ik verwachten?

Woordje uitleg voor de ouders

De stap naar het hoger onderwijs is een belangrijk moment in de studieloopbaan van jongeren. Ook voor jou, als ouder, roept dit ongetwijfeld nieuwe vragen op.

Ik wil als ouder meer te weten komen