Rechten

Warm welkom aan onze faculteit!

Hopelijk ben jij even enthousiast om te starten als wij! 

Niet zeker of je helemaal voorbereid bent? Check dan zeker onderstaande checklist!

Op de planning

Studieprogramma samenstellen

Vanaf midden juli kan je je studieprogramma registreren via je SisA selfservice. Via dit platform kan je je inschrijven voor opleidingsonderdelen, studiebewijzen opvragen en later ook cijfers raadplegen.

Je kan inloggen met je studentenaccount dat je na je inschrijving ontvangen hebt van de centrale onderwijsadministratie. Je studieprogramma bestaat uit de opleidingsonderdelen die je effectief zal volgen tijdens één academiejaar. Als je je voor de eerste keer inschrijft in de bacheloropleiding, dan neem je in het eerste academiejaar verplicht het startpakket op. De deadline voor het registreren van je studieprogramma is 4 oktober 2024.

Zorg er voor dat je je inschrijft voor het volledige standaard startpakket (60 studiepunten)! Ben je niet ingeschreven voor het volledige startpakket? Dan zullen de opleidingsonderdelen alsnog toegevoegd worden aan je studieprogramma.

Volledig stappenplan bekijken

Instructiefilmpje bekijken

Onthaal nieuwe studenten

De Faculteit Rechten verwelkomt iederéén!

Tijdens de eerste week van het academiejaar - 23 september 2024 tot 27 september 2024 - organiseren we verschillende onthaalactiviteiten voor alle startende studenten. 

Ontdek wat er te gebeuren staat

Mentoraat

De Faculteit Rechten vindt het belangrijk om nieuwe studenten te begeleiden bij de start van de opleiding rechten en om de nodige tips mee te geven om er een geslaagd eerste jaar van te maken. Daarom organiseert de Faculteit het mentoraat, om jou te ondersteunen in het eerste jaar van je rechtenopleiding.

Wat mag ik verwachten?

Woordje uitleg voor de ouders

De stap naar het hoger onderwijs is een belangrijk moment in de studieloopbaan van jongeren. Ook voor jou, als ouder, roept dit ongetwijfeld nieuwe vragen op.

Ik wil als ouder meer te weten komen