Rechten

Bijna klaar voor de start!

Eerst nog even dit

Je bent ingeschreven aan de UAntwerpen én jouw studieprogramma staat helemaal klaar in SisA! Je bent nu echt bijna klaar om te starten aan de opleiding. 

Maar eerst nog even dit: kort na je inschrijving!

Studentenplatformen

Er komt heel wat informatie op je af en dit gebeurt via verschillende kanalen. Hieronder vind je de verschillende manieren waarop wij je informeren over de opleiding:

  • Studentenportaal: hier vind je informatie over je opleiding, maar zeker ook over je opleidingsonderdelen. Het is belangrijk om regelmatig je mededelingen te controleren zodat je zeker geen nieuwe informatie gemist hebt. Op de pagina ondersteuning vind je het uitgebreid aanbod ter ondersteuning van studenten van de Universiteit Antwerpen, handig opgelijst per thema.

  • SisA: in SisA vind je de informatie over je studieprogramma, examenroosters, cijfers, etc. Je kan hier ook bepaalde attesten terugvinden, zoals bijvoorbeeld een studiebewijs voor de trein. Via SisA ga je ook je studieprogramma samenstellen. Als startende student neem je alle opleidingsonderdelen van modeltraject deel 1 op, dit zijn 60 studiepunten. Als je dit nog niet gedaan hebt, vind je op de startpagina een link naar de inschrijving van je opleidingsonderdelen. 

  • Helpdesk Rechten: via de helpdesk kan je veel antwoorden op je vragen terugvinden. In de zoekbalk kan je een kernwoord ingeven en je krijgt meteen mogelijke vragen. Heb je geen antwoord op je vraag gevonden, aarzel dan niet om ons te contacteren door een 'ticket' aan te maken. Onze medewerkers helpen je graag verder. 

  • UAntwerpen-mail: alle belangrijke informatie zal je ook via je UAntwerpen-mailadres ontvangen. We willen dan ook met aandrang vragen om deze regelmatig te raadplegen! Het kan ook handig zijn om deze toe te voegen aan je smartphone. Zo ben je meteen op de hoogte van alle belangrijke informatie. Je logingegevens krijg je na inschrijving van de centrale onderwijsadministratie.

Tip: verander je wachtwoord via https://password.uantwerpen.be

Vragen over ICT? Contacteer Helpdesk ICT.

Flexibel studeren

Misschien combineer jij studeren wel met ondernemen, topsport of kunstenaarschap of vul jij je studietraject flexibeler in omwille van een functiebeperking? Aan de UAntwerpen zijn er verschillende mogelijkheden tot flexibel studeren.

De UAntwerpen biedt jou ondersteuning en aangepaste begeleiding als je gaat studeren met een functiebeperking. In dat geval kan je bijzondere faciliteiten aanvragen zodat je aanpassingen kan krijgen aan lessen, examens en infrastructuur. De zorgcoördinator helpt jou graag op weg naar een studietraject op maat.

Ook als je gaat studeren als topsporter of kunstenaar kan je genieten van bijzondere faciliteiten. Dit zijn redelijke aanpassingen die de moeilijkheden, die een topsport- of kunstbeoefening voor je studie met zich mee kunnen brengen, zoveel mogelijk trachten op te vangen.

Aan de UAntwerpen kan je studeren en ondernemen optimaal combineren. Ook hier biedt de UAntwerpen de gepaste begeleiding aan.

Respecteer de deadlines voor het aanvragen van deze bijzondere faciliteiten, zodat je zeker kan genieten van deze ondersteuning!