Rechten

Steunfonds Internationale Studentenmobiliteit

een samenwerking tussen de Faculteit Rechten en het Universiteitsfonds Antwerpen

De baseline van de Faculteit Rechten luidt: #rechtindesamenleving. Dat is waar de Antwerpse rechtenfaculteit letterlijk en figuurlijk voor staat. Daarom heeft de faculteit een steunfonds voor internationale studentenmobiliteit opgericht, in samenwerking met het Universiteitsfonds en de facultaire alumnivereniging Antwerp Law Net.

Het steunfonds focust op de ondersteuning van internationale mobiliteit voor uitgaande en inkomende studenten met onvoldoende financiële draagkracht.

Kopie van D365 Marketing – 560 x 140px (1).png

Geef rechtenstudenten de kans om hun talenten te ontwikkelen

De Faculteit Rechten werkt voor studentenmobiliteit samen met zo’n 80 partneruniversiteiten in 30 landen. Elk jaar vertrekken ongeveer 50 Antwerpse studenten naar een partneruniversiteit, en verwelkomt de faculteit ongeveer 80 buitenlandse studenten.

Een buitenlandervaring draagt bij tot de professionele en persoonlijke ontwikkeling van studenten, maar is voor heel wat studenten – zelfs met een beurs – niet vanzelfsprekend. Eén semester aan een niet-Europese universiteit kost voor een uitgaande student immers gemiddeld € 5.000.

Voor heel wat studenten van partneruniversiteiten ligt een verblijf aan de Antwerpse rechtenfaculteit nog minder voor de hand. Sommige gerenommeerde partneruniversiteiten maken uitwisseling dan ook afhankelijk van financiële ondersteuning van een inkomende student. Zeker voor deelname aan de Antwerpse Engelstalige LLM loopt het totale kostenplaatje dan op tot € 20.000 voor twee jaar.

We rekenen op de leden van het Antwerp Law Net – alumni, bedrijven én andere partners – om de buitenlandervaring dankzij het steunfonds inclusiever te maken. Voor de selectie van studenten werken we samen met de Sociale Dienst van de Universiteit Antwerpen. Daarnaast beoordeelt de faculteit de motivatie van de studenten en de manier waarop zij zich onderscheiden, met studieresultaten of anderszins. Ontdek in dit verband ook onze Student Wall of Fame.

Maak vandaag het verschil voor morgen

U kan het steunfonds via deze link meteen steunen met een gift. Alle giften zijn welkom.

Zowel voor particulieren als ondernemingen levert een gift vanaf € 40 een belastingvermindering op van 45%. Lees hierover meer op de website van het Universiteitsfonds.

Ook sponsoring is mogelijk. In dit geval maken wij een sponsorovereenkomst op en verloopt uw bijdrage via een factuur met 21% BTW die desgevallend een fiscale kost uitmaakt.

Voor meer informatie, aangepaste formules en/of een steunformule op maat, contacteer mevrouw Pascale  Buyck via antwerplawnet@uantwerpen.be