Sociale Wetenschappen

Stage binnen Faculteit Sociale Wetenschappen

Praktijkervaring opdoen tijdens je studies

​Een stage biedt je de mogelijkheid aan om een praktische ervaring en vaardigheden op te doen binnen het studiegebied 'Media en Communicatie'. Een stage is ook de unieke gelegenheid om je professionele ambities en verwachtingen te verkennen.​

Stage als keuzevak binnen de master

De master 'communicatiewetenschappen' (afstudeerrichtingen 'mediastudies' en 'strategische communicatie'), de master 'filmstudies en visuele cultuur' en de master 'politieke communicatie' organiseren een stage als een vast opleidingsonderdeel. De stage wordt in het programma opgenomen als een keuzevak in het tweede semester.

De betrokken opleidingen leveren studenten af die in een brede waaier aan sectoren kunnen worden ingeschakeld: gaande van PR-, consulting-, en marketingbureaus, over productiehuizen voor radio en televisie, tot organisaties in de sociale, culturele en politieke sector. In het afgelopen jaar gingen studenten aan de slag als programmator, productiemedewerker of verantwoordelijke voor de interne/externe communicatie.

Wanneer je je inschrijft voor het vak 'stage', vind je in de Blackboard-leeromgeving alle nodige informatie, zoals de stagehandleiding, stageovereenkomst en de stagedatabank van het Departement Communicatiewetenschappen. In deze uitgebreide stagedatabank vind je per sector een lijst van mogelijke stageplaatsen alsook de stageopdrachten die deze organisaties aanbieden. Door te grasduinen in deze stagedatabank en de stagevacatures te bekijken kan je een geschikte stageplaats vinden. Nog interessanter allicht is wanneer je gewoon zélf op zoek gaat naar een geschikte stageplek. 
 

Vrijwillige stage (geen onderdeel van je opleiding)

Alle studenten die tijdens hun opleiding interesse hebben om stage te lopen, zonder dat ze het keuzevak kunnen opnemen (bachelorstudenten, studenten sociologie, politieke wetenschappen, …) kunnen dit gerust doen. Het gaat hier om 'vrijwillige stages' die dus niet meetellen in het studieprogramma, maar die een zeer interessante ervaring kunnen opleveren voor je verdere studies en professionele carrière.

 


Contact

Prof. dr. Steven Malliet
Karen Meynen
Tel.
+32 3 265 48 24
Stadscampus, gebouw M (LN), S.LN55.013
St-Jacobstraat 2
2000 Antwerpen, België