Ontwerp­wetenschappen

Antwerp Design Factory

Schepen Marinower opent pilotspaces

Op donderdag 27 mei opende Claude Marinower (schepen voor economie, werk, innovatie, industrie, digitalisering, marketing en communicatie, openbaar domein en rechtszaken) de Antwerp Design Factory pilotspaces. De pilotspaces zijn onder meer een Protospace voor makers en een XR arena voor virtuele/mixed reality. Hiermee worden de mogelijkheden voor pre-incubatie en innovatietrajecten tussen studenten productontwikkeling en onderzoekers uit het Departement Productontwikkeling en bedrijven sterk vergroot. 

Samen met schepen Marinower benadrukten Kris Asnong (directeur Antwerp Valorisation & Development, UAntwerpen) en prof. Jouke Verlinden (Antwerp Design Factory, UAntwerpen) het belang voor innovatie in de stad, in partnerschap met de creatieve economie en het enorme potentieel van duurzame innovatie met lokale productie. De pilotspaces zullen hier een belangrijk platform voor zijn. 

Verder stond David Germis (directeur van Medimuni) stil bij het traject dat zij samen met de Antwerp Design Factory aflegden om op zeer korte termijn mondmaskers van het type FFP2/3 van de band te laten rollen. Hij keek ook uit naar toekomstige samenwerkingen met de onderzoekers van de Onderzoeksgroep voor Productontwikkeling

De Antwerp Design Factory, de hub voor pre-incubatie en productinnovatie aan de Universiteit Antwerpen zal vanaf het najaar 2021 wekelijkse evenementen organiseren, open voor iedereen.
Meer info over de Antwerp Design Factory