Seyda volgt vakken van de educatieve master al in haar bacheloropleiding

"Leerkracht worden was altijd al mijn droom. Ik geef graag uitleg en help anderen graag vooruit. Ik ben ook vrijwilliger bij het Tutoraat, waar ik bijles wiskunde geef.

In mijn bachelor sociaal-economische wetenschappen neem ik alvast het keuzevak ‘Onderwijs’ mee op, zodat ik na mijn bachelor meteen kan doorstromen naar de educatieve master.

Tijdens mijn observatiestage mocht ik al even terug naar de middelbare school. Het was heel gek, maar tegelijk ook boeiend om daar niet als leerling te zitten, maar de dynamieken in de klas te bestuderen. Ook het opleidingsonderdeel 'Algemene didactiek', waarbij je onder meer leert hoe je lessen voorbereidt, vond ik heel interessant. Lesgeven is niet voor de klas staan en improviseren jammer genoeg. Dat merk ik ook wanneer ik bijles geef. Voorbereiding is cruciaal.

Later zou ik graag economie en/of gedragswetenschappen geven. Het zou leuk zijn om les te geven op de middelbare school waar ik zelf leerling geweest ben. Al denk ik ook dat uitdagend is om les te geven in een TSO- of BSO-school. Gelukkig heb ik nog even tijd voor ik die knoop moet doorhakken."

Seyda

Leerkracht worden? Doe als Seyda: neem het keuzepakket onderwijs op in je bachelor en stroom erna meteen door naar de educatieve master.

Lees meer over het voorbereidend deel dat je kan opnemen in je bachelor