Masterstage tolken

Tijdens de master tolken volg je het uitdagende en praktijkgerichte opleidingsonderdeel "Tolkpraktijk & Kijkstage”. Dit is een hands-on ervaring die je voorbereidt op een breed scala aan professionele tolksettings.

In dit opleidingsonderdeel duiken we diep in verschillende sectoren, waarbij we een combinatie bieden van vaardigheidstraining en kennismaking met het werkveld via kijkstages. Onze aanpak omvat rollenspelen, bezoeken aan relevante organisaties, praktijkoefeningen en mock conferences, zodat je een volledig beeld krijgt van wat het betekent om in deze verschillende omgevingen te werken als tolk.

Maak kennis met de sociale sector

Stap in de schoenen van professionals in de sociale sector met rollenspelen bij het OCMW samen met experts uit het werkveld. Leer over de uitdagingen en verantwoordelijkheden in dit veld terwijl je je communicatievaardigheden aanscherpt. Neem een kijkje achter de schermen bij Babel en leer meer over het werk van organisaties zoals het CAW en Kind & Gezin.

Daarnaast verdiep je je in het werkveld van asielzaken en dynamiek van politieverhoren met boeiende rollenspelen en onder andere een bezoek aan de rechtbank. Een uitgebreid bezoek aan de Europese instellingen biedt jou bovendien een breder perspectief op het tolken bij internationale samenwerking.

Stap in het bedrijfsleven

Behalve de sociale sector komt ook het bedrijfsleven aan bod. Ook deze ga je verkennen door middel van rollenspelen en kijkstages. Je mag zelf aan de slag als liveondertitelaar bij VTM of Play4, zodat je een uitgebreide kijk krijgt op de dagelijkse praktijk. Verder ontdek je de ins en outs van het opstarten van je zelfstandigenstatuut tijdens de colleges Stage & Starten, waarbij we cruciale onderwerpen zoals het statuut van zelfstandige, sociale zekerheid en boekhouding behandelen.

Tijdens de zelfstudieperiodes kun je je verder verdiepen in de materie die belangrijk is bij de voorbereiding op de praktijksimulaties, zoals terminologie.

Unieke ervaringen met het werkveld

"Tolkpraktijk & Kijkstage" biedt je een unieke kans om je kennis en vaardigheden te verbreden en tegelijkertijd waardevolle ervaringen op te doen in verschillende professionele omgevingen. Een mooie eerste stap naar een succesvolle loopbaan als tolk!