Side header image

Bachelor in de sociaal-economische wetenschappen

Profiel

Jij

  • Heb je interesse in economie, mens en maatschappij?
  • Kijk jij met een open blik naar onze samenleving?
  • Zoek jij een brede opleiding die verschillende disciplines combineert?

Je opleiding

Sociaal-economische wetenschappen is een studie op het grensgebied van sociologie, recht en economie. Deze multidisciplinaire insteek maakt de opleiding uniek in Vlaanderen.
 
Waarom kiezen voor multidisciplinariteit in een wereld van doorgedreven specialisatie? Omdat veel maatschappelijke problemen niet in vakjes onder te brengen zijn. Onze maatschappij heeft daarom breeddenkende mensen nodig die deze complexe problemen aanpakken vanuit verschillende wetenschappelijke invalshoeken.
 
De combinatie van sociologie en economie is dus een belangrijke troef. Op het programma staan bovendien ook recht, psychologie, geschiedenis, ethiek, onderzoeksmethoden, bedrijfskunde en vreemde talen. En wat het echt interessant maakt: je maakt kennis met al deze disciplines, maar bepaalt zelf in welke disciplines je je het meest wil verdiepen.

Je toekomst

Met dit bachelordiploma op zak heb je aan de Universiteit Antwerpen binnen dit vakgebied rechtstreekse toegang tot:

Als je kiest voor de master in de sociaal-economische wetenschappen word jij – in je latere beroepsleven – een ideale go-between tussen vakgerichte experten en beleidsmakers. De beste maatschappelijke beslissingen houden immers rekening met een veelvoud aan criteria. Met je brede basiskennis en wetenschappelijke inzichten ben jij dus de geknipte persoon om beleidsadviezen te geven en beleidsbeslissingen te nemen.