Master in de rechten: fiscaal recht

Master rechten: fiscaal recht

Je opleiding

Meteen na de bacheloropleiding rechten specialiseren in fiscaal recht? Dat kan aan de Universiteit Antwerpen. Al meteen in de masteropleiding rechten kies je voor de afstudeerrichting fiscaal recht.

Het studieprogramma werd opgebouwd met het oog op de specifieke noden van het fiscale beroepenveld. In vergelijking met de andere rechtenstudenten, volg je minder niet-fiscale juridische opleidingsonderdelen. Zo heb je de ruimte om de doorgedreven competenties in het fiscaal recht te verwerven.

Het vaardighedenonderwijs wordt toegespitst op belastingstrategie. Daarnaast heb je niet alleen aandacht voor (intra- en internationale) rechtsvergelijking, maar ook voor de steeds toenemende Europeesrechtelijke en internationaalrechtelijke dimensie van het fiscaal recht. Hoewel je minder keuzeruimte hebt dan de andere rechtenstudenten, kan je je nog steeds voldoende profileren dankzij de stage en je thesisonderwerp.

Aan de Universiteit Antwerpen vloeit de expertise in fiscaal recht voort uit het academisch onderzoek in het vakgebied. Het aantal doctoraten zit in stijgende lijn. Bovendien is er de Antwerp Tax Academy, met specialisten in multidisciplinair wetenschappelijk onderzoek rond fiscaliteit.

Heb je al een masterdiploma rechten en wil je je specialiseren in fiscaal recht? Dat kan nog steeds via de master-na-master fiscaal recht.

Je toekomst

De arbeidsmarkt biedt specifieke opportuniteiten voor specialisten in het fiscaal recht. Zo vereisen fiscale advocatenkantoren, tax consultants, de fiscale administraties en zelfs de magistratuur voor bepaalde functies een sterke opleiding in het fiscaal recht.

Getalenteerde studenten kunnen een steentje bijdragen aan het academisch onderzoek in fiscaal recht.