Rechten

De invloed van het nieuwe Burgerlijk Wetboek op het arbeidsrecht

maandag 22 april, 19.00 - 20.30 uur, UAntwerpen, Stadscampus en on demand tot 31 mei 2024

De specifieke wettelijke regeling van de arbeidsovereenkomst mag niet doen vergeten dat de arbeidsovereenkomst ook een overeenkomst is en dus ook onderworpen blijft aan regels uit het burgerlijk recht. Wat brengt het nieuwe burgerlijk recht na de invoering van Boek 1, algemeen deel, en Boek 5, verbintenissenrecht, voor het arbeidsovereenkomstenrecht?

Programma

18.30 - 19.00 uur
Onthaal met een broodje

19.00 - 20.00 uur
Uiteenzetting

20.00 uur - 20.30 uur
Debat/vragen

20.30 - 21.30 uur
Receptie

Spreker

 • Wilfried Rauws

Voorzitter

 • Herman Buyssens

Locatie

 • Universiteit Antwerpen​
  Stadscampus
  Klooster van de Grauwzusters
  Gebouw S
  Lange Sint-Annastraat 7
  2000 Antwerpen
 • On demand van 23.04 tot en met 31.05.2024.

Deelnameprijs

 • Leden: 30 euro
 • Niet-leden: 40 euro.

Inbegrepen in deze prijs: onthaal met een broodje, deelname aan de (on demand) studieavond, afsluitende receptie en de digitale documentatie.

Inschrijven

Uitsluitend elektronisch, via deze link.

Elke inschrijving is bindend en kan niet worden geannuleerd. Vervanging door een collega kan mits een eenvoudige schriftelijke mededeling aan de organisatoren.

Het inschrijvingsgeld wordt binnen de 30 dagen na ontvangst van de debetnota betaald op KBC rekeningnummer BE69 7350 1176 5478 van Nexus, CST-UAntwerpen, Venusstraat 23, 2000 Antwerpen.

De vermelde prijzen zijn prijzen exclusief BTW, omdat Nexus in de huidige stand van de wetgeving een niet-belastingplichtige rechtspersoon is. Hierin kan de wetgever verandering brengen en Nexus behoudt zich dan ook het recht voor deze BTW door te rekenen ingeval de wetgever hiertoe beslist.

Erkenningen

 • OVB: 1 juridisch punt
 • IBJ: 2 punten (voortgezette opleiding)
 • IGO erkende deze opleiding voor magistraten, gerechtelijke stagiairs en personeelsleden van de rechterlijke orde, op voorwaarde dat zij effectief aanwezig zijn. Voor hen die zich inschrijven doch niet effectief aanwezig zijn neemt het IGO de eventuele kosten niet ten laste. Vervanging door een collega is toegestaan, die dan met vermelding van naam en functie tekent naast de naam van de vervangen collega.

Doelgroep

Advocaten, magistraten, notarissen, gerechtsdeurwaarders, (bedrijfs)juristen, en alle rechtspractici.