Rechten

Buitenlandse onderaanneming in de bouwsector

dinsdag 14 februari (19.00 - 21.00 uur), on demand tot 31 maart 2023

Dat er in België in sommige sectoren, zoals de bouwsector, op grote schaal wordt gewerkt met buitenlandse onderaannemers, is een maatschappelijk gegeven. De praktijk wijst uit dat er in die context niet zelden sociale fraude, soms zelfs mensenhandel, en onveilige werkomstandigheden opduiken.

Tijdens deze studieavond wordt er naar dit fenomeen gekeken met twee aparte brillen: die van Sara Cockx (vennoot Stappers Advocaten) die als experte terzake al talrijke bouwondernemingen heeft bijgestaan en die van Kristof Salomez (substituut-arbeidsauditeur bij het arbeidsauditoraat te Gent) die vanuit het auditoraat geconfronteerd wordt met sociale misdrijven die in deze materie aan bod komen.

Er wordt ingezoomd op verschillende betwiste vragen zoals: hoe ver gaat de controleplicht van de opdrachtgever m.b.t. de aannemingsovereenkomst. Mag het openbaar ministerie een bouwproject stilleggen bij vermoedens van sociale fraude op een werf, enz.

Dit wordt ongetwijfeld een boeiende Valentijnsavond.

Locatie

 • Universiteit Antwerpen
  Stadscampus
  Hof van Liere, de Tassiszaal/Dürerzaal
  Prinsstraat 13
  2000 Antwerpen
 • On demand, van 15.02 tot 31.03.2023.

Deelnameprijs

 • Leden: 30 euro
 • Niet-leden: 40 euro.

Inbegrepen in deze prijs: onthaal met broodje, deelname aan de (on demand) studieavond en de digitale documentatie.

Inschrijven

De inschrijvingen zijn afgesloten.

Elke inschrijving is bindend en kan niet worden geannuleerd. Vervanging door een collega kan mits een eenvoudige schriftelijke mededeling aan de organisatoren.

Het inschrijvingsgeld wordt binnen de 30 dagen na ontvangst van de debetnota betaald op KBC rekeningnummer BE69 7350 1176 5478 van Nexus, CST-UAntwerpen, Venusstraat 23, 2000 Antwerpen.

De vermelde prijzen zijn prijzen exclusief BTW, omdat Nexus in de huidige stand van de wetgeving een niet-belastingplichtige rechtspersoon is. Hierin kan de wetgever verandering brengen en Nexus behoudt zich dan ook het recht voor deze BTW door te rekenen ingeval de wetgever hiertoe beslist.

Erkenningen

 • OVB: 2 punten
 • IGO: in aanvraag.

Doelgroep

Advocaten, magistraten, notarissen, gerechtsdeurwaarders, (bedrijfs)juristen, en alle rechtspractici.