Ann Coen

Design is so simple, that is why it is so complicated

Als interieurarchitect, met specialisatie in restauratieprojecten en meubelontwerp, staat Ann met haar beide voeten in het wereldwijde werkveld. Al deze ervaring en passie wil ze graag delen met jonge ontwerpers om zo haar steentje bij te dragen aan hun ontwikkeling tot volwaardige ontwerpers. Ann geeft als praktijkassistent begeleiding in de Bachelor waar ze de studenten leert ontwerpen op mensenmaat om zo een leefbare omgeving te creëren waar de gebruiker zich “thuis voelt”. In de Master is ze één van de drijvende krachten achter het verdiepingstraject “circulair meubel” waar ze het deel meubelontwerp voor haar rekening neemt. Daarin verrijkt ze de studenten met een verhaal van verhouding, materiaal, constructie en vooral passie voor detail.

Ann Coen en de praktijk

Na haar opleiding als Interieurarchitect en een eerste eigen zaak werd Ann één van de assistenten van Axel Vervoordt, waar zij de grote internationale restauratieprojecten voor haar rekening nam. Na acht jaar het voorrecht te hebben gehad bij Axel Vervoordt de mooiste projecten, lokaal en internationaal, te mogen realiseren werd het voor interieurarchitecte Ann Coen tijd om een eigen stijl te ontwikkelen. De millenniumwende was het perfecte moment om een eigen interieurarchitecten bureau op te richten: Anne-Livine was geboren. Een wijnkasteel in Bordeaux, appartementen in Knokke en Monaco, landhuizen, een Amsterdams grachtenpand, een historische vierkantshoeve, maar evengoed tientallen kleinere projecten in binnen- en buitenland werden met veel passie en inzet tot unieke en mooie, warme en gezellige plekken omgetoverd.
Daarnaast heeft Ann ook een eigen meubellabel genaamd “St-Paul home” waarin duurzaamheid, verhoudingen, passie voor het detail en craftmanship geen holle leuzen zijn, maar het DNA vormen van de collectie. Sinds 2005 worden deze meubels steeds op bestelling met de hand gemaakt in België en dit volgens de regels van de kunst en het ambacht van meubelmaker. Na een natuurlijk finish worden ze verzonden over heel de wereld, waar ze door hun tijdloze en universele schoonheid de tand des tijds zullen doorstaan en mensen zullen samenbrengen.

Contact

Bezoek de persoonlijke pagina van Ann Coen
ann.coen@uantwerpen.be