Eva Storgaard

Hoe we betere en responsieve interieurs kunnen ontwerpen is een centrale vraag in mijn onderzoek en onderwijs

Eva is doctor assistent en verdeelt haar werk tussen lesgeven en onderzoek. Ze geeft les in de ontwerpateliers van zowel de bachelor als de masteropleiding interieurarchitectuur. In haar onderzoek focust ze op evidence-based, wetenschappelijk onderzoek uit disciplines zoals neurowetenschap, omgevingspsychologie, gedragspsychologie, sociologie en antropologie – en hoe de resultaten hieruit kunnen toegepast worden in het onderwijs van interieurarchitectuur. Het ontwikkelen van kennis over hoe we betere en responsieve interieurs kunnen ontwerpen staat hierbij centraal.
Eva is opgeleid als architect bij de Koninklijke Deense Academie voor Schone Kunsten, School voor Architectuur, Kopenhagen, Denemarken en heeft haar eigen architectuurpraktijk gehad in Brussel. Ze behaalde een doctoraat in de architectuur met The Architecture of Danish Modern. Empiricism. Craft. Organicism waarin ze de geschiedschrijving van het architecturaal modernisme differentieert.

Eva Storgaard en de praktijk

Eva zet haar interesse in het modernistisch erfgoed voort als secretaresse van ISC-ID (International Specialist Committee – Interior Design) en als actief lid van het Erasmus+ project Reuse of Modernist Buildings dat een internationale masteropleiding ontwikkelt. Ze is ook actief lid van de COST Action – European Middle Class Mass Housing, waarin men onderzoek doet naar grootschalige woonprojecten voor de middenklasse, die sinds 1950 in Europa zijn gebouwd.
Verder (co)cureerde ze een aantal tentoonstellingen, waaronder Pieter De Bruyne (1931-1987). Pionier van het post-moderne (2012), Wonen in Kleur (2019), Unfolding the Archives #3 Bataille & ibens (2021) en The Polychromic Space (2021).
Ze publiceerde in academische tijdschriften zoals OASE, Interiors: Design, Architectuur, Cultuur en Joelho: Journal of Architectural Culture en SISU. Verder heeft ze verscheidende bijdragen geleverd aan boeken, zoals bijvoorbeeld The Housing Project (2020) en Activism at Home (2021). Ze is co-auteur van de boeken Pieter De Bruyne (1931-1987). Pionier van het post-moderne (2012) en ONTO #3 De morfologie van het interieur: ruimtefragmenten uitgelicht (2019).

Contact

Bezoek de persoonlijke pagina van Eva Storgaard

eva.storgaard@uantwerpen.be