Stefan Dherdt

Ik geef les met de overtuiging dat het delen van praktijkervaring de student op een hoger tilt

Sinds 1994 doceert Stefan aan de Faculteit Ontwerpwetenschappen (voorheen Hogeschool Antwerpen). Stefan studeerde interieurArchitectuur aan het H.A.I.R. onder docenten als Johan Steenbergen, Christian Kieckens, Paul Ibens. Stefan geeft ontwerpbegeleiding, beeldcommunicatie onderdeel schetsen, Toegepast Management en is stagebegeleider.
Naast een brede interesse voor historische en hedendaagse architectuur heeft hij ook een bijzondere interesse voor plastische kunsten, muziek, theater en de kunst van de gastronomie.

Stefan Dherdt en de praktijk

Tijdens zijn studie werkte Stefan bij Groep Planning Brussel waar hij onder leiding van o.a. Architect Paul Lievevrouw meewerkte aan het ontwerp voor de inrichting van het Europees Parlement. Na zijn studie sloot Stefan zich aan bij Atelier Werner De Bondt waar hij het métier van ontwerper intens verder kon ontwikkelen. Hij werkte in opdracht van AWD onder meer aan het ontwerp van de Ancienne Belgique (fase 2) onder leiding van de toenmalige directeur Jari Demeulemeester en aan het concept ESPRIT Fashion Benelux. In zijn eigen beroepspraktijk D&Vkwadraat opgericht in 1994 samen met vennoot interieurarchitect Gert Van Putte onderzoekt hij de mogelijkheid om ruimtes met verschillende uitgangspunten en verschillende doelen naadloos met elkaar te laten communiceren. “Beginnen bij nul” is hierbij meer dan een slogan. Het is een methodiek die je als ontwerper toelaat om met een volledige open geest, los van iedere stijl of modegril, te zoeken naar oplossingen voor de gestelde vraagstukken. Herbestemming met de implementatie van hedendaags comfort staan hierbij centraal.

Contact

Bezoek de persoonlijke pagina van Stefan Dherdt

Stefan.Dherdt@uantwerpen.be