Arjaan De Feyter

Sinds 2006 is Arjaan verbonden aan de Faculteit Ontwerpwetenschappen (voordien Hogeschool) waar hij als praktijkdocent Interieurontwerpen doceert. Als atelierbegeleider heeft hij in praktisch alle studio’s gestaan, maar sinds jaren is hij een vaste waarde in de 3de bachelor waar hij ook de bachelor proeven mee begeleidt. Hij studeerde af in 1999 aan het Henry van de Velde-Instituut te Antwerpen. Vrijwel onmiddellijk daarna startte hij een eigen ontwerpbureau. Tezelfdertijd was hij tot 2005 freelance medewerker bij een gerenommeerd Antwerpse interieurarchitecte met internationaal clientèle.

Arjaan De Feyter en de praktijk

Arjaan's ontwerpbureau concentreert zich voornamelijk op totaalconcepten op maat voor het desbetreffende interieur. Veelal ontstaat er een vlekkeloze symbiose tussen meerdere disciplines. Het in vraag stellen van de opdracht en de gebruiker, het kritisch omgaan met ruimtelijkheid, leefbaarheid en circulatie staan vaak centraal in zijn aanpak. Traditionele woonvormen in vraagstellen, multifunctionele ontwerpoplossingen creëren en/of interieurs die mee kunnen groeien met de tijd inzake materiaal, duurzaamheid en functionaliteit zijn een vanzelfsprekendheid. Het ontwerpbureau heeft vele verschillende type referenties: Hoofdzakelijk actief in de residentiële sector waar het detail en de hoge afwerkingsgraad primeert, dit is overigens ook zijn dada en vandaar de focus op dit soort projecten, maar ook tal van andere soort projecten waaronder kleine en grote kantoorprojecten, restauratieprojecten van cultureel erfgoed, nieuwbouw projecten, installaties, enz. Ook in de bepaalde grote projectontwikkelingsprojecten waarbij de link met historisch erfgoed centraal staat heeft hij de mogelijkheid gekregen om een nieuwe koers te bepalen hoe interieurs op dat niveau anders kunnen worden aangepakt. Intensieve samenwerkingen met notoire technische bureaus en toparchitecten waaronder David Chipperfield kwamen hierbij tot stand.

Als interieurarchitect zijnde heeft hij verschillende erkenningen ontvangen waaronder de vermelding in het Jaarboek van Architectuur, heeft hij de Staalbouwprijs gewonnen, werd hij uitgenodigd aan de KUL voor de workshop "working with the masters" en heeft hij kunnen deelnemen aan interessante tentoonstellingen waaronder de befaamde Architectuur Biënnale van Venetië 2020.

Een selectie van projecten vind je terug op www.arjaandefeyter.be.

Contact

Bezoek de persoonlijke pagina van Arjaan De Feyter
arjaan.defeyter@uantwerpen.be